Skip to main content
Mindeord for Per Svendsen
Søndag modtog vi i Hornbæk Idrætsforening den meget triste meddelelse, at Per Svendsen natten til søndag var død efter hjertestop, 82 år gammel.
Per Svendsen flyttede fra Helsingør til Hornbæk i halvfjerdserne og blev ret hurtigt en integreret del af bylivet og ikke mindst Hornbæk Idrætsforening.
Men det var først og fremmest i sine unge dage, at håndboldspillet trak i elektriker-lærlingen på værftet.
I en årrække var han med på det Helsingør IF-hold, som i mange år dominerede dansk håndbold. Således blev det til ikke færre end 269 kampe og 606 mål i 1. division. Og i 1959 fik han debut på A-landsholdet, der i 1967 kulminerede med VM-sølvmedaljer ved mesterskaberne i Sverige. Det var i mange år den største præstation i dansk herrehåndbolds historie. Det blev til 69 kampe i rødt og hvidt og 93 mål.
Efter den aktive karriere som stregspiller og spillende træner i Hillerød stod Per Svendsen i spidsen af et talentfuldt Holte-mandskab og senere et endnu mere talentfuldt Helsingør IF-hold, der bl.a. hjemtog to DM-titler.
Efter Per Svendsens mangeårige virke i toppen af dansk håndbold og mere end 25 år i firmaet IC Møller blev det mere og mere i Hornbæk Idrætsforening der fik gavn af hans altid sprudlende engagement. Først som træner og siden som næstformand i hovedafdelingen og bestyrelsesmedlem i fodboldafdelingen og frem til sin død en påpasselig klubhus-administrator.
I fritiden var det golfspillet, der i de senere år trak i den gamle håndbold-koryfæ og i en årrække var han også med i den populære musik og sang-kvintet ”Brødrene Møller”, som med succes har underholdt mange steder i det nordsjællandske.
Hornbæk Idrætsforening har meget at takke Per Svendsen for. Vi vil huske ham som en altid meget engageret person i såvel foreningens ve og vel samt en altid hjælpende hånd i både hovedafdelingen samt i håndbold- og fodboldafdelingen.
Han fulgte også ivrigt med i Nordsjælland Håndbold og sammenslutningens udvikling, og tirsdag aften ville han som vanligt være mødt op til Nordsjællands kamp mod Ålborg. Men sådan skulle det ikke være.
Med i historien om Per Svensen hører også hans virke i Helsingør Svømmehal, hvor han som kommunens ældste medarbejder og frem til sin død var en vellidt skikkelse både blandt brugere og ansatte.
Vores tanker går til Pers kone Elle (i øvrigt Æresmedlem i Hornbæk Idrætsforening) samt børnene Lotte og Peter.
Æret være Per Svendsens minde.
Peter Poulsen & Michael Sørensen
Hovedformand   Næstformand

Hornbæk Idrætsforening

 

FOTO: Lars Johannesen