Skip to main content

Hornbæks Danmarksserie hold 2 i DK-serie 3 var lørdag den 17. august 2019 i Solrød for at spille tredje runde i Dansk Petanque Forbunds Sommerlands Turnering.

Dagen/morgenen var annonceret til at skulle blive en yderst ubehagelig regnfuld dag. Jeg bryder mig generelt ikke om meteorologer, som fortæller, at vi får dårligt vejr, når vi skal spille petanque.

OK, så undertegnede fyldte bilen op med en vandtæt pavillon, med et campingbord og med et par stole og ellers regntøj, vaders, snorkel og svømmevinger til grisen, ja, så fik jeg også lige kuglerne med.

Vi mødte op kl. 09:00 hos Star Masters, som var vært for denne del af turneringen. De var så sympatiske at meddele os, at Danmarksserie holdene skulle spille indendørs i deres hal, hvorimod en tilsvarende regionalserie blev sendt ud i regnen på i øvrigt nogle meget fine baner.

Jeg skylder nok lige at nævne, at ”VI” er/var Kamma, Else, Carl-Erik, Peter, Per, Morten, Bengt og Jørgen.

Uha, jeg kendte lidt til banerne indendørs, og jeg vidste, at de ville være lidt af en udfordring for mine spillere. Efter at vi havde fået afført os vores diverse former for Vesterhavs-beklædning, stod vi alle klar til at afprøve banerne.

Jeg havde ret. Banerne VAR en mega udfordring. De var bløde med småsten og med en fordybning i midten af banerne og hårde trillebaner i hver ende af banerne. Banerne krævede, at man som indlægger havde styr på sin teknik. Det havde de fleste visse problemer med….ikke kun os men også hos de andre hold.

Vi stillede op med i alt 8 spillere = 7 spillere + 1 indskiftningsspiller. Peter og jeg deltes om rollen som indskiftningsspillere.

Jeg havde måske stresset spillerne lidt meget ved at sige, at vort mål for dagen ville være ”fuldt hus”, dvs. alle 6 points!!

Første holdkamp skulle være imod Helsingør
Vi havde lige en revanche tilgode og en ”tak for sidst i 2018 i Hornbæk”, hvor vi fik nogle gedigne klask af Helsingør. Det så godt nok lidt sort ud efter første rundes 3 kampe, hvor Helsingør vandt 2 og vi kun 1. En lille pep-talk gjorde, at vi fik sat tingene lidt på plads i 2. runde, hvor hentede 3 sejre. Vi vandt holdkampen 4-2. Indrømmet, det var en lækker følelse! 2 points røg ind på kontoen.

Anden holdkamp var imod Hedebo-4, som var et ”tvangsnedrykket” hold fra 2. division.

Det var nogle hårde nitter, som jeg kendte ret godt. Her må jeg sige til alles ros, at der blev virkelig kæmpet om hver en kugle, og denne holdkamp endte med resultatet uafgjort 3-3. OK, vi fik da i hvert fald det ene point med hjem.

Tredje og sidste holdkamp var imod vores værter fra Star Masters
Nu var vi spillet varme. Det gik ud over vores værter. De fik virkelig stryg. Hornbæk vandt holdkampen med 6-0 og yderligere 2 points at notere i bogen.

Summa summarum kunne vi køre hjem med i alt 5 points i bagagen, hvilket vel nok må siges, at være absolut tilfredsstillende.

Søndag den 18/8-2019 var alle resultaterne – også fra den halvdel af vore gruppe – blevet indtastet.

Til min store overraskelse, så må det førende hold fra Viking ha’ mere end kvajet sig, idet de satte deres førerposition overstyr, således Hedebo-4 nu ligger som nummer 1 og Hornbæk-2 er rykket op som nummer 2 i DK-serie 3 gruppen.

Hvis vi strammer ballerne, pudser kuglerne og holder stilen, så har vi ubestrideligt en reel chance for at vinde gruppen med en oprykning til 2. division til følge.

Jeg skrev i starten, at vi mødte vi op med 8 spillere, som betød, at vi kunne operere med en indskiftningsspiller, hvilken position som Peter og jeg delte. Vi var noteret på holdkortet med 3 kampe hver. I de runder, hvor vi ikke var på holdkortet, var vi så klar til en eventuel indskiftning. Dette skete 2 gange med en indskiftning til os hver i en igangværende kamp. Taktikken lykkedes og vi fik ændret truende nederlag til vinderkampe.

Vi kan alle som spillere pludselig spille en usædvanlig møg-kamp, hvor absolut INTET vil lykkes. Det var så i disse få tilfælde, hvor vi midt i et par kampe kunne indskifte en spiller og dermed ændre spillerytmen hos såvel os selv som hos modstanderne. Det havde vi som nævnt succes med i 2 af kampene.

At operere med indskiftningsspillere er fortsat en noget uvant situation på mange hold, idet det hos den enkelte spiller bliver opfattet som en desavouering, at blive udskiftet midt i en kamp. Man burde i stedet for se det som en styrke for holdet, at man eventuelt kan ændre et måske truende nederlag til en sejr ved at udnytte det taktisk med en indskiftning af en spiller på en indlægger- eller skytte position.

Som jeg ser det, så ligger styrken og en stærk holdånd hos den spiller, som selv siger ”det er noget skidt, det jeg laver lige nu, lad os få en anden ind”. Desværre er det de færreste, som har mod (styrke) nok til at stå ved det ….. for holdets skyld.

Mange hilsner

Jørgen

Kirsten Madsen

Kirsten Madsen

Petanque – Formand