Skip to main content

Hvilken sæson Hornbæk petanque har haft, har aldrig oplevet noget tilsvarende i vores klub, eller andre klubber!!!

Jeg kan ikke komme i tanke om andre klubber, der har præsteret som vi har. Sidder her og må nive mig selv i armen, for at mærke efter om det er virkelighed, det bliver fandme svært at overgå.

Er nødt til at storrose nogle mennesker som har haft en stor betydning for hvor vi er.

Jørgen T. for hans utrættelige arbejde med at motivere en hel del spillere til at træne 2 gange om ugen. Det har i den grad givet pote. Resultatet = regionalholdet rykket op i 3 division, Danmarksserie holdet rykket op i 2 division. Sikke en præstation, vi kipper med kasketten.

Rasmus som har formået at holde sammen på holdet, trods udfordringer. De unge drenge som har været med i hele opturen, hvor et par stykker har stiftet familie, ikke er med mere. Til gengæld har de produceret 6 børn i den tid de har været væk, hvem ved, måske nyt potentiale til petanqueklubben. Håber de kommer tilbage. Det er så stort at vi kunne rykke tilbage i 1 division!!!

Rasmus har som bekendt et sekstete hold i DGI-regi. De vandt først regionsmesterskabet, og kunne herefter tage til landsmesterskab på Lolland her i weekenden d 24/9 til d 25/9, hvilken en weekend.

De udtagne var: Morten-Mads-Jeppe-Bøtte-Erik-Rasmus-Lasse. Erik ”som han siger, jeg spiller kun finalestævner” og det passer, han har ikke været med på holdet, før finalestævnet. Lasse var kun med hvis der skulle opstå skader, ”rosinen i pølseenden”.

Vi ankom til Stokkemarke, Hotel Stokkegården, ved 19.00 tiden allerede fredag. Vi blev indlogeret af hotellets ejer, en rigtig sjov og god fyr, med et stort servicegen. Han havde lavet en lækker jægergryde som vi indtog med største velbehag, fem kokkehuer.

Efterfølgende hyggede vi i vores lejlighed med special hjemmelavet tonic, kreeret af Erik V, og en lille smule gin. Rasmus havde udnævnt filosoffen fra Erhvervsstyrelsen (Morten) og altmuligmand og Hr. chef fra verdensfirmaet Sundbyg (Bøtte) til at lave mulige holdsammensætninger. Det var en rigtig god ide, for der kom hele 6 forslag ud af det. Efterfølgende blev der lavet rundkreds og snakket om mulighederne. 2 af forslagene blev godkendt med applaus. Dem holdt vi os til hele weekenden og gav ro på bagsmækken.

Lørdag skulle vi i aktion, alle var spændte, vi vidste jo at det var nogle rigtig gode hold vi skulle møde. Fokus var på at vinde kampene, som altid, men også så stort som muligt, da det kan have betydning i sidste ende. Vi vinder de 4 første kampe 2-1 = 4 point. I den 4. kamp måtte Erik V udskiftes pga. maveonde, ærgerligt, her trådte Lasse ind i stedet for. Det skulle vise sig at være en god disposition, da kampen var mod Holbæk. Er der noget der kan motivere ham, er det en kamp mod Holbæk, vi vandt. Den sidste kamp taber vi desværre til Hjemsted, ellers ville vi have været i en suveræn situation til søndagens kampe, hvis vi havde vundet.

Nu er det sådan, at til landsmesterskaber er der fest og farver lørdag aften, og denne gang var heller ingen undtagelse. God mad og drikke i uanede mængder, musik og glade mennesker, det kan kun gå galt!!! Men for første gang af alle jeg har været med, gik vi hjem allerede 22.20, og det ved jeg for jeg så på uret, 22.20!!!!! det er aldrig sket!!!  I bagklogskabens ulidelige lys skulle det vise sig at være en god beslutning.

Til søndagens kampe var vi pressede af en dårligere målscore, vi var 4 hold der havde vundet 4 kampe lørdag. Vi skulle vinde de resterende kampe 3-0 (4 stk.). Vi startede også første kamp med at vinde 3-0. Men det gjorde Hjemsted også, de andre i top-4 tabte heldigvis, nu var det kun os og Hjemsted med chancer for at vinde samlet, hvis vi vandt de sidste 3 kampe. De næste 2 kampe endte 2-1 til både os og Hjemsted, så vi havde ikke indhentet dem. Sidste kamp skulle vi møde Nordfalster, og Hjemsted et hold dejlige kvinder fra Star Masters, der ikke havde vundet mange kampe. Vi var presset i vores triple, og tabte den også. Doublen var pænt foran men gik i stå, singlen blev heldigvis vundet, så nu var det doublen der skulle vindes. Hjemsted havde tabt deres single, så der var gode muligheder. Senere tabte de også triplen, så nu lå det i vores hænder!! Efter samråd besluttede vi at Bøtte gik ned og ”vækkede Morten og Jeppe” jeg skal lige love for at det virkede, de lukkede helt fortjent kampen, med et skud og 2 fantastiske indlæg!!! Missionen var lykkedes

For at afslutte denne beretning vil jeg bare sige med et ord KEMI, uden en god kemi på holdene vinder du ikke noget. Jeg er virkelig stolt af vores klub.

Kærligst Lasse

Kirsten Madsen

Kirsten Madsen

Petanque – Formand