Skip to main content

Helsingør havde som så mange andre petanque klubber i Danmark måtte lide under, at det grusbane anlæg, som man tidligere havde til rådighed, nu var blevet inddraget til et fodboldanlæg.

Klubbens ledelse tænkte kreativt, da man ikke uden ”sværdslag” ville opgive denne turnering.

Man havde rådighed over 6 baner fordelt i 3 ”kasser”, hvilke man så ændrede til 3 baner i hver kasse, således at man kunne præsentere i alt 9 baner, hver i størrelsen 2,85 X 15 meter.

Så ændrede man i øvrigt turneringen fra en double- til en tripleturnering.

Det var baner for ”viderekomne”, idet kuglerne enten trillede, som var det ned ad bakke, eller der var løst underlag uden reelt ”bid” for noget bagskru.

OK, det var jo ens for alle.

Ud af de 18 tilmeldte var de 12 hold fra Sverige.

Hornbæk stillede med 2 hold, hvoraf de ene på grund af et afbud fra en spiller måtte søge en hurtig hjælp hos Peder fra Gribskov. Så dette ene hold bestod så af Kamma, Bengt og Peder, og det andet hold af Per og Morten L. og Jørgen.

Der skulle spilles efter ”Schweitzer systemet” over 5 kampe, hvoraf de 4 første spilledes på tid (60 minutter).

Men vi kom i gang med kampene kl. 09:30.

Jeg har aldrig før prøvet at spille petanque i en bageovn, men jeg vil umiddelbart sige, at sammenligningen med varmen og vejret i dag og bageovnen ikke var helt forkert. Det føltes i hvert fald sådan. Vi kunne blot ikke selv stille på termostaten. Der blev målt op til 32,4 grader.

Kamma, Peder og Bengt blev aldrig gode venner med de baner og havde mere eller mindre en kollektiv nedtur og vandt kun en af deres 5 kampe, om end nogen af deres kampe var tætte i toppen af point-skalaen.

Derimod havde Per, Morten og Jørgen lidt mere held i sprøjten og spillede nogle ret gode resultater hjem imod lutter svenske modstandere, hvoraf nogle af dem på forhånd gav os lidt panderynker.

Ikke desto mindre fik vi da også uddelt et æg til et (på papiret) godt svensk hold, som efter kampen vistnok forsøgte at grave sig ned bagved (grav)øl- & sodavandsudsalget ved klubhuset.

Per, Morten og Jørgen vandt alle deres 5 kampe med cifrene 13-2, 13-0, 13-8, 13-4 og 13-6, hvilket selv sagt ikke var så ringe endda. Vi havde bare læst banerne bedre end vores svenske modstandere.

Det endelige slutresultat i præmierækken af Helsingør Open i triple 2019 blev:

1. Per, Morten og Jørgen, Hornbæk Petanque

2. Bengt Stark, Janne Johnsson og Lennart Arthursson, Helsingborg PK

3. Gun Heidenreich, Verner Heidenreich og Åke Nilsson, Helsingborg PK

4. Nina, Vibber og Jørgen Bo, Helsingør Petanque

5. Jan Berg, Modesta Patron, Britt-Marie Zedig, Helsingborg / Kärnan

6. Claes Emanuelsson, Ulrika Jacobsson, Alexander Jacobsson, Helsingborg PK

Helsingør Petanque mener, at de vil ha’ nogle muligheder for at kunne etablere nogle flere baner til turneringen i 2020, ja måske helt op til 18 baner.

De havde i år modtaget ekstra tilmeldinger, så de snildt kunne fylde flere baner op end de 9, som de allerede havde.

Summa summarum, Hornbæk Petanque fik markeret sig en gang til i en af de lokale Nordsjællandske petanque turneringer.

Med venlig hilsen

Jørgen 

Kirsten Madsen

Kirsten Madsen

Petanque – Formand