HORNBÆK PETANQUE

VELKOMMEN TIL HORNBÆK PETANQUE

En underafdeling af Hornbæk Idrætsforening

 • Klubben blev stiftet i 1991.
 • Klubben har ca. 80 medlemmer i alle aldre (mellem 30 og 85 år), hvoraf ca. halvdelen spiller hyggepetanque hver onsdag formiddag året rundt, og andre spiller på divisions-niveau og deltager i holdturneringer, der arrangeres af Dansk Petanque Forbund og DGI.
 • Vi har et dejligt socialt samvær i klubben, hvor alle kan være med.
 • Klubben arrangerer flere lokale turneringer i løbet af året som f.eks. Rødvinspetanque, Klubmesterskaber, Strandpetanque og Hornbæk Open.
 • Klubben råder over 24 baner med tre forskellige baneunderlag samt lysanlæg på begge baneområder.

VIL DU VÆRE MEDLEM?

Man bliver medlem ved enten at kontakte bestyrelsen – se nederst på denne side – eller møde op til træning/ rødvinsturneringer.

Inkluderet i medlemskab
I kontingentet er indregnet kontingenter til Hornbæk Idræts Forening, Dansk Petanque Forbund og DGI samt gebyrer til alle former for holdspil inkl. spillerlicens til Landsturneringen.

Priser for 2024:

Voksne og seniorer:
400,-
Passive medlemmer:
100,-
Juniorer første år:
Gratis
Juniorer efter første år:
150,-

Petanque er et spil med gris og 3 kugler

Petanque har mange kvaliteter

 • Petanque kan spilles overalt og på alle underlag
 • Petanque kan spilles af alle aldersgrupper
 • Petanque har et stort socialt indhold
 • Petanque er et godt supplement til andre aktiviteter
 • Petanque er et meget udviklende spil
 • Petanque er et meget taktisk spil
 • Petanque er et teknisk spil
 • Petanque styrker motorikken
 • Petanque giver motion og frisk luft

Petanque er en sportsgren, der på landsplan udøves af ca. 20.000 personer.

Petanquespillet kræver ikke noget specielt udstyr udover kuglerne og er således en billig sport. Prisen for tre kugler, som hver spiller skal have, koster fra 400 kr. til 2.000 kr.

Rødvinsturnering

Rødvinsturneringerne er Hornbæk Petanques ”nerve”, hvor alle klubmedlemmer kan deltage.

Der er stor prestige i at blive årets mester sammenlagt.

I løbet af 2024 bliver der afviklet 12 rødvinsturneringer. I hver turnering bliver der givet 5 point til vinderen, 4 point til nr. 2, 3 point til nr. 3, 2 point til nr. 4 og 1 point til de øvrige deltagere, der møder frem til tiden. Den spiller, der ved årets slutning har samlet flest point, bliver kåret som “Allover-mester”. Det koster kr. 20,- pr. gang. Der er præmie til de fire bedste.

Se ARRANGEMENTER OG RESULTATER

Træning

I sommerhalvåret træner vi på banerne onsdage kl. 10 (seniorpetanque) og mandage samt torsdage kl. 18-20 (licensspillerne). Banerne er derudover til rådighed for spil/kampe på alle andre tidspunkter.

Hvis du mangler inspiration til træning herunder øvelser i kasteteknik og taktisk træning, så har DGI lagt noget glimrende materiale på deres hjemmeside. Link til “Træn selv” finder du her

Download spilleregler

Årets spiller

Hornbæk Petanque har de senere år uddelt en pris til “Årets spiller”. Prisen bliver uddelt ved generalforsamlingen, som afholdes i slutningen af marts og blev første gang uddelt ved petanquefesten i 2008.

”Prisen for årets spiller gives til et klubmedlem, der har ydet en særlig og bemærkelsesværdig indsats i løbet af året, det kan enten have været på banerne, hvor den enkelte spiller har gennemgået en stor spillemæssig udvikling og/eller har opnået fremragende resultater eller et medlem, der har ydet en særlig indsats til glæde og gavn for hele klubben.”

TIDLIGERE VINDERE

Hornbæk Petanque har i de senere år vundet adskillige mesterskaber inden for DPF og DGI.

Placeringer ved mesterskaber

"Petanque er nemt at lære, men svært at spille"

Seniorpetanque

Seniorpetanque 2024 starter op onsdag den 3. april kl. 10.00.

Seniorpetanque spilles hver onsdag kl. 10.00 i hele sommersæsonen. Vi starter normalt op først i april måned og slutter sidst i oktober måned dvs. den 30. oktober 2024.

Alle kan deltage. Det koster ikke noget at spille. Man skal dog være medlem/eller blive medlem af Hornbæk Petanque.

Der føres for spændingens skyld et regnskab for hver spiller, d.v.s. at opnåede points tælles løbende sammen, så vi ved evalueringsmødet sidst på sæsonen kan kåre sæsonens ”vinder”.

Stillinger og vindere

Holdturneringer 2024

Hornbæk Petanque deltager med flere hold i de turneringer, som Dansk Petanque Forbund og DGI (Nordsjælland) udbyder, herunder Sommerlandsturneringen, Dansk Veteran Cup og DGI-regions turneringen for 6-mands og 4-mands hold.

Stillinger og vindere

Klubmesterskaber

Hornbæk Petanque arrangerer hvert år klubmesterskaber i disciplinerne: Single, Double og Triple.

Indtil videre har klubben har sat mesterskabet i Mix-double og Helsingør Kommune Mesterskab på standby.

Se lister

KALENDER

I HIF’s kalender kan du få et overblik over de arrangementer, der finder sted på Hornbæk Idrætsanlæg og i hallen.

Hornbæk Petanques egne arrangementer for året er listet i Spillekalenderen.

SE KALENDERSpillekalender 2024

NYHEDER

Kan du lide at følge med i petanqueaktiviteter eller fordybe dig i referater, finder du alt du leder efter i vores nyhedsblog. Vi lægger alt ind her, som har relevans for medlemmerne.

BadmintonBasketFitnessFodboldFodboldens VennerGymnastikafdelingenHornbæk GolfklubHornbæk IF HåndboldHovedafdelingenKrocketPetanqueSkytteforeningenTennisVenskabsklubVinterbadelauget
maj 26, 2024

Hornbæk Havnefest 2024

Kom til Hornbæk Havnefest i uge 30, der vil under havnefesten blive solgt lodder, så man kan vinde denne fantastiske rejse ☀️🌟🏝️fra #Drømmerejser Tak Drømmerejser…
Petanque
marts 18, 2024

Året spiller 2023

Det er mig en stor glæde, at jeg i dag kan overrække prisen til årets spiller 2023. Bestyrelsens valg er denne gang faldet på en…
BadmintonBasketFitnessFodboldFodboldens VennerGymnastikafdelingenHornbæk GolfklubHornbæk IF HåndboldHovedafdelingenKrocketPetanqueSkytteforeningenTennisVenskabsklubVinterbadelauget
december 3, 2023

Nyt æresmedlem i Hornbæk Idrætsforening

Lørdag aften - i forbindelse med Fodboldens Venner’s julefest i Hornbækhallen – blev der udnævnt et nyt æresmedlem i Hornbæk IF. Næstformand i HIF, Michael…

Her kan du læse

Årsberetninger

Årsberetninger fra tidligere år findes på den gamle hjemmeside under fanen “Om foreningen” og HIF website 2007-2019. Vælg derefter “Petanque” og find menupunktet “Årsberetninger”

Årsberetning 2023/2024

HORNBÆK PETANQUE

33. ordinære generalforsamling

Lørdag den 16. marts 2024

 

Formandens beretning

 

Kære medlemmer,

Velkommen til klubbens ordinære generalforsamling.

Året har være præget af lidt for mange udfordringer – både her hos os selv i klubben og ikke mindst i Dansk Petanque Forbund, hvor den tidligere formand blev gået på grund af samarbejdsproblemer. Han var dog ikke den eneste der forlod posten, det gjorde næsten samtlige af de resterende bestyrelsesmedlemmer også.

Lad os håbe, at der fremover kommer mere ro på med den nyvalgte ledelse.

Ved sidste års generalforsamling stemte medlemmerne for et forslag om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle undersøge mulighederne for at få indendørs faciliteter på en del af vores ”nye” baner. Der var flere medlemmer, der meldte sig til projektgruppen, her i blandt Jørgen. Der gik dog ikke ret lang tid, førend han måtte indrømme, at der nok ikke var de store chancer, for at klubben kunne få finansieret og realiseret en petanquehal på Hornbæk Idrætsanlæg.

Jeg er sikker på, at Jørgen bagefter gerne vil besvare eventuelle spørgsmål i forbindelse med det kæntrede og lukkede projekt.

I sidste års beretning talte jeg meget om, hvilke flotte resultater klubbens hold havde præsteret i DGI og DPF’s turneringer.

Det kan jeg desværre ikke prale af i år. Alle klubbens hold har været udfordret af mange forskellige årsager.

Den mest iøjnefaldende grund var nok den overraskende ændring af Landsturneringen med krav om mix-doubler og et omlagt pointsystem for vundne kampe uanset det var triple, double eller single.

Det er heldigvis alt sammen blevet fortid. Den eneste ændring, der bibeholdes, er antallet af spillere på et hold, som nu er syv i alle divisioner. Og at der fremover spilles tre tripler, to doubler og en single.

Hornbæk deltog sidste år med tre hold i Landsturneringen, som alle var oprykkere fra året før. Jeg er bekendt med, at nogle af holdene i nogle af runderne havde noget svært ved at stille med et fuldt kvalificeret hold. Det har helt sikkert været en kæmpe udfordring for den enkelte holdleder, at de samme spillere ikke har været til rådighed under hele turneringsforløbet.

Holdenes svigtende resultater var desværre alt for åbenlyse og vidner om, at konkurrencen og kampene måske har været lidt for barske for spillerne. I hele turneringsforløbet havde 1. holdet svært ved at gøre sig gældende med at vinde kampe. 2. holdet lå rent faktisk til en potentiel oprykning, men den blev sat fuldstændig over styr ved de sidste runder i Hedebo. Resultatet blev, at begge hold røg ud af deres respektive divisioner. Kun 3. holdet formåede at levere et tilfredsstillende resultat samt at det forbliver i 3. division.

Dansk Petanque Forbund arrangerer også en veteran cup, hvor Joes hold deltog. Holdet endte sidste år på en 4. plads i en pulje med 5 hold. Det er efterhånden mange år siden, at klubbens gæve veteraner stolt kunne fremvise en bronzemedalje i turneringen. Det skete for præcis 10 år siden i hallen i Vipperød. Nuvel, siden hen er rigtig mange dygtige petanquespillere blevet veteraner og dermed er også flere deltagende hold kommet til, ligesom Joes mandskab jo heller ikke bliver yngre.

Hvad angår DGI turneringen, så deltog Hornbæk med 2 sekstete hold og 2 kvartet hold.

Rasmus’ sekstete hold og Ingrids kvartet hold kvalificerede sig begge til regionsfinalerne. Men ingen af holdene klarede skærene med at vinde 1. pladsen, så Landsmesterskaberne var for en gang skyld uden deltagelse af spillere fra Hornbæk.

 

KLUBMESTERSKABER

Præmierne til året tre klubmesterskaber blev sidste år sponsoreret af XL Byg i Allerød. Morten skal have stor tak for, at det kom i stand.

Første klubmesterskab var double, hvor 11 hold deltog.

Vindere blev:

GULD: Far og søn: Henning og Michael

SØLV: Jane og Suzette

Bronze: Kamma og Lars D

Andet klubmesterskab var single med 20 deltagere.

Vindere blev:

GULD: Rasmus

SØLV: Bengt

BRONZE: Morten L

Sidste klubmesterskab var triple med deltagelse af blot 7 hold

GULD: Bøtte, Mads og Morten K

SØLV: Kamma, Pia og Morten L

BRONZE: Kirsten, Jørgen og Per

Jeg ønsker jer alle stort tillykke.

 

STRANDPETANQUE

Strandpetanque blev spillet lørdag den 1. juli med deltagelse af 11 hold. Turneringsleder Joe måtte desværre melde fra på grund af en knæoperation, men til alt held trådte Jørgen til og var både turneringsleder og spiller.

Vindere blev: U21 fra Hornbæk

Nr. 2: Mix Team fra Hornbæk + 1 spiller fra Gribskov

Nr. 3: Stark (svensk hold)

Nr. 4: Sex’erne fra Helsingør

 

RØDVINSTURNERINGERNE

Rødvinsturneringerne er som bekendt klubbens nerve og åbne for alle dens medlemmer. Men ikke desto mindre så har jeg noteret mig, at interessen for at deltage ikke længere lokker medlemmerne på samme måde som tidligere år. Gennemsnittet af spillere i den forgangne sæson var på 18 deltagere.

Jeg stillede sidste år spørgsmålet, om vi måske planlægger vi for mange? Og ja, det gør vi. Vi har derfor i bestyrelsen besluttet, at vi fremover kun spiller 12 turneringer i løbet af sæsonen.

Som noget nyt valgte vi sidste år at give præmier til de tre bedst placerede i det samlede regnskab.

Det blev:

Jørgen med 49 point

Carl-Erik med 39 point

Kirsten med 32 point

Som nogle af jer måske kan huske, så måtte vi for første gang i mands minde aflyse en rødvinsturnering, da banerne lå fuldstændig under vand efter et meget kraftigt skybrud over Hornbæk. Det var den 26. august.

Banerne og en stor del af idrætsanlæggets græsarealer har siden da igen været fuldstændig oversvømmede, hvilket et billede i februarudgaven af klubbladet så flot dokumenterer med teksten ”Hornbæks nye svømmestadion”.

 

SENIORTURNERINGEN

Seniorturneringen er uden tvivl klubbens mest populære turnering. Den blev spillet 28 gange sidste år med deltagelse af i alt 34 medlemmer.

Turneringen blev vundet af Jannie med 123 point

Nr. 2: Flemming med 100 point,

Nr. 3: Jens Åge med 91 point

Nr. 4: Henning med 90 point

 

DØDSFALD

Vi modtog sidst på sommeren den triste besked, at klubbens medlem Thomas Jørgensen, som også var Æresmedlem af HIF, var afgået ved døden.

Endnu en sørgelig meddelelse ramte os lige inden årsskiftet. Grethe Brandhøj, vores mangeårige og meget aktive medlem var gået bort efter et længerevarende sygdomsforløb.

Begge medlemmer vil blive savnet.

Æret være deres minde.

 

ANDET

Hornbæk Petanque havde også sidste år i sommerferieperioden et samarbejde med Hornbækhus/ Villa Strand med henblik på at instruere hotellets gæster i petanque spillet og dets mange facetter. Villa Strand har en enkelt bane, der ligger helt ud til klitterne. Lasse, Peter og Henning m.fl. var repræsentanter for klubben.

Hornbæk Idrætsforening udnævnte sidste år et nyt ”Æresmedlem”. Det var Fodboldafdelingen, der havde indstillet Jens Åge til den fornemme udmærkelse, men da Jens Åge også er petanquespiller, og har været medlem af Hornbæk petanque i hele dens levetid, så kan vi godt tillade os at være stolte på hans vegne.

Nogle af klubbens frivillige, som jeg vil tillade mig at kalde for Tordenskjolds soldater, har på egen hånd udbedret dele af vores baneanlæg. Lasse og Peter har lagt en skridsikker belægning på broen, der forbinder de gamle og de nye baner, – og tusind tak skal I have for det flotte arbejde.

Mads tog ligeledes på egen hånd beslutning om at lægge nye fliser i vores skur, og samtidig flyttede han også køleskabet, som nu er placeret lige inden for døren. Stor tak til dig Mads.

Frivilligt arbejde kan vi godt bruge meget mere af, for klubben er ikke bestyrelsens ansvar alene, alle medlemmer har et ansvar for at vi fortsat kan bevare et stærkt og socialt fællesskab omkring vores sportsgren.

Vores baner blev stort set ikke vedligeholdt sidste år, så der ligger en stor opgave forude og venter, – en kæmpe udfordring om man vil, som der skal gøres noget ved i den kommende sæson.

Alle vores baner skal trimmes til perfektion.

Hvordan vi gør det og hvornår, det tager vi stilling til i løbet af foråret, og når vejret tillader det.

Som vanligt vil jeg afslutte min beretning med at takke alle klubbens medlemmer for deres engagement, samt holdledere, træner og bestyrelse for et værdifuldt og givende samarbejde i året, der er gået.

Der skal også lyde en stor tak til festudvalget, der gang på gang formår at arrangere en hyggelig aften med lækker mad og frem for alt med at skaffe sponsorer til det amerikanske lotteri, der som altid giver et pænt overskud til klubben. Tusind tak for det.

Status: Klubbens medlemstal i 2023 var 75 medlemmer, det er en lille tilbagegang på 2 medlemmer.

Det var ordene, tak skal I have.

Kirsten Madsen

Formand

Årsberetning 2022/2023

HORNBÆK PETANQUE

32. ordinære generalforsamling

Lørdag den 18. marts 2023

Formandens beretning

Kære medlemmer,

Velkommen til klubbens ordinære generalforsamling.

Jeg blev valgt som formand i 2009. Det er dermed fjortende gang, at jeg skal aflægge beretning for alle vores aktiviteter og året, der er gået. Selvom jeg har prøvet det så mange gange før, så bliver det aldrig en rutine opgave at skrive en beretning.

Alle detaljer skal helst være i orden, så det tager mig faktisk en del tid at pløje resultatlister, mødereferater og nyheder igennem inden jeg begynder at skrive. Men sådan er det bare.

Jeg begynder min beretning med at fortælle om de flotte resultater, som klubbens hold præsterede i den forgange sæson.

 • Hornbæk Petanque vandt DGI Landsmesterskabet for 6-mands hold
 • Hornbæks 1. hold vandt 2. divisionspuljen i SLT og skal dermed spille i 1. division i år
 • Hornbæks 2. hold blev nr. 2 i DK-serie puljen og rykker dermed op til 2. division
 • Hornbæks 3. hold vandt regionalpuljen og skal i år spille i 3. division

Klubbens tre øvrige DGI-hold kvalificerede sig alle til at spille i den kommende sæsons A-række, hvilket gælder for både 6-mands- og for 4-mands holdene.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at spillerne på klubbens hold i et fint samspil har ydet nogle helt ekstraordinære toppræstationer. Det er aldrig set tidligere i klubbens historie. Det er samtidig noget, vi alle kan være mere end stolte over. Tak til jer alle sammen, det er så godt gået.

For nu at blive lidt ved de to turneringer, så har Hornbæk været vært og haft hjemmebane for alle tre hold i SLT. Det var heldigvis ikke på samme dag, men den ene gang var det både lørdag og søndag i den samme weekend.

Klubben serverede morgenmad, og der blev brygget utallige kander kaffe. Der skal her lyde en stor tak til de medlemmer, der hjalp med til at få det hele til at glide.

I efteråret havde jeg sagt ja til DGI, at vi gerne ville være værter for finalestævnet og de fire 6-mandshold, der havde kvalificeret sig og som skulle kæmpe om at repræsentere Nordsjælland ved LM i Stokkemarke.

Finalestævnet blev gennemført med to hold fra Hornbæk og et hold fra Gribskov. Der vare bare det aber dabei, at det fjerde hold, som skulle have været med, Helsingør, glemte at melde afbud i tide til DGI.

Resultatet blev: Hornbæk 1 (Rasmus’ hold) vandt guld, Hornbæk 2 (Mortens hold) fik sølv og Gribskov fik bronze.

KLUBMESTERSKABER

Præmierne til året tre klubmesterskaber blev sidste år sponsoreret af STARK i Helsingør. Morten skal have stor tak for, at det kom i stand.

Første klubmesterskab var double, hvor 15 hold deltog.

Vindere blev:

GULD: Jesper og Morten

SØLV: Mads og Rasmus

Bronze: Grethe og Bengt

Andet klubmesterskab var single med 18 deltagere.

Vindere blev:

GULD: Mads

SØLV: Rasmus

BRONZE: Bengt

Sidste klubmesterskab var triple med deltagelse af 10 hold (dvs. 30 spillere)

GULD: Lars Leo, Mads og Rasmus

SØLV: Kamma, Jesper og Morten

BRONZE: Lars D, Lars H og Peter S

Stort tillykke til jer alle sammen.

STRANDPETANQUE

Strandpetanque spilles altid den første lørdag i juli. Sidste år deltog 15 hold med deltagere fra Hornbæk, Helsingør, Gribskov, Espergærde, Fredensborg samt to hold fra Sverige.

Resultatet blev:

Nr. 1: Mix Team, som bestod af fire spillere fra Hornbæk og to spillere fra Gribskov

Nr. 2: Bitch Boys (Joes hold)

Nr. 3: U21 (Rasmus hold)

Nr. 4: Kuglekysserne (Mortens hold)

Joe havde for første gang rollen som tilrettelægger og stævneleder, ligesom han selvfølgelig også selv deltog i turneringen. Tak Joe, det gjorde du godt.

RØDVINSTURNERINGERNE

Rødvinsturneringerne er som bekendt åbne for alle klubbens medlemmer. Ikke desto mindre fornemmer jeg, at interessen for at deltage er for nedadgående, da gennemsnittet af spillere i den forgangne sæson kun var på 18 deltagere.

Måske planlægger vi for mange?

Som noget nyt valgte vi sidste år at give præmier til de tre bedst placerede i det samlede regnskab.

Det blev:

Jørgen med 49 point

Bubandt med 32 point

Jesper med 29 point

SENIORTURNERINGEN

Seniorturneringen er uden tvivl klubbens mest populære turnering. Den blev spillet 28 gange sidste år med deltagelse af i alt 41 spillere. Flemming, der vandt med 131 point, var også den eneste spiller, der deltog alle gange. Jannie og Bubandt blev henholdsvis nr. 2 og nr. 3.

POINTTURNERING

Vi prøvede sidste år at iværksætte en pointturnering på ugentlig basis på en hverdagsaften.

Turneringen blev gennemført et par gange, men resultatet viste klart, at der ikke var ret mange medlemmer, der havde lyst til at deltage. Pointturneringen blev derfor taget af spillekalenderen igen.

SAMARBEJDE

Hornbæk Petanque havde i sommerperioden et samarbejde med Hornbækhus/ Villa Strand med henblik på instruktion af hotellets gæster i forbindelse med petanquespillet og spillets mange facetter. Villa Strand har en enkelt bane, der ligger helt ud til klitterne. Joe og Henning m.fl. var repræsentanter for klubben.

Hornbæk Idrætsforening inviterede til Foreningsdag lørdag den 20. august, hvor alle underafdelingerne havde mulighed for at fremvise deres specifikke sportsgrene. Petanque var også repræsenteret ved Henning J, Jens Åge, Peter H og Gitte. Som jeg har fået det fortalt, havde arrangørerne gjort et kæmpe arbejde, det var blot synd, at der ikke var flere interesserede, der mødte frem.

Hornbæk Petanque deltog også sidste år i skolernes motionsdag, hvor elever fra Hornbæk Skoles 6.-9. klasse kunne vælge et par timers petanquespil med instruktion og leg, hvilket mest var at knalde vandballoner med petanquekugler.

Tak til alle medlemmer for jeres opbakning og engagement. Tak til STARK for det flotte sponsorat og tak til min bestyrelse for et godt samarbejde.

Derudover en st0r tak til træner og til alle holdledere, – tak for jeres værdifulde arbejde.

Status: Klubbens medlemstal i 2022 var 77 medlemmer, det er et fald på syv medlemmer.

Dette var således min beretning for året 2022.

Det var ordene, tak skal I have.

Kirsten Madsen

Formand

Årsberetning 2021/2022

HORNBÆK PETANQUE

31. ordinære generalforsamling

Lørdag den 19. marts 2022

Formandens beretning

 

 

Kære medlemmer,

Opstarten til sidste års sæson var præget af CORONA og restriktioner dog ikke i helt samme udstrækning som året før.

Da petanque primært spilles udendørs, kunne vi trods alt begynde sæsonen helt som vi plejer, nemlig i midten af marts, hvor rødvinsturneringerne som de første arrangementer markerer starten af vores mange aktiviteter på banen.

På grund af CORONA var der imidlertid en deltagerbegrænsning på max. 25 personer, så tilmelding var en krav til de første tre rødvinsturneringer.

Restriktioner og forsamlingsforbud var også årsag til, at vores ordinære generalforsamling måtte udskydes til den 29. maj. Ligesom året før, blev generalforsamlingen holdt udendørs.

Hvis man kan huske spillekalenderen for 2021, så må det være antallet af rødvinsturneringer, man som det første lagde mærke til. Vi spillede nemlig dobbelt så mange, som vi plejer. Årsagen hang sammen med, at DGI Nordsjælland heller ikke i 2021 tilbød klubberne en regionsturnering, der kunne samle medlemmerne til hyggelige gensyn og kampe på tværs af landsdelen.

Sommerlandsturneringen og Dansk Veteran Cup blev derimod gennemført helt som planlagt.

Hornbæk Petanque deltog med tre hold i hver turnering.

Hvad angår 1. Divisionsholdets præstation så blev hele turneringen en kamp op ad bakke for at undgå en nedrykning. Det lykkedes så desværre ikke, al den stund at holdet kun vandt 3 holdkampe ud af det samlede antal på14.

Resultatmæssigt gik det derimod meget bedre for DK-serie holdet og for Regionalholdet. Begge hold opnåede hver især en flot 3. plads i deres puljer, som bestod af henholdsvis 8 og 6 hold.

De fleste petanquespillere i Danmark er aldersmæssigt veteraner. Flere af dem er tilmed virkelig gode spillere. Veteranturneringen er derfor ikke nogen let turnering at gebærde sig i, da holdene ikke på forhånd bliver seedet. Det handler alene om at få en god lodtrækning, hvis man skal gøre sig håb om at hive nogle sejre hjem undervejs i turneringen.

Det held fik Jørgens hold, der foruden at blive puljevindere også gik videre til mellemrunden. Her opnåede holdet at spille sig til en flot 2. plads. Men det var desværre ikke nok til selve slutspillet.

På trods af, at de to øvrige veteranhold gjorde deres allerbedste, kunne det ikke blive til mere end 3’pladser i de respektive puljer.

Interne aktiviteter

Klubben kunne i slutningen af august fejre sin 30-års fødselsdag.

Men ikke nok med det. Vi kunne i samme forbindelse også fejre, at en intetanende Peter Hansen blev udnævnt til nyt æresmedlem i HIF af hovedformanden Peter P. Det var så absolut vel fortjent, at idrætsforeningens hovedbestyrelse endelig tildelte Peter den store hædersbevisning i betragtning af, at han i så mange år har leveret frivilligt arbejde til idrætsforeningen og idrætsanlægget og ikke mindst hans mange omfattende opgaver for petanqueafdelingen.

Klubmesterskaberne:

Årets første klubmesterskab var double med blot 12 tilmeldte hold.

Guldvindere blev: Jens og Joe

Sølvvindere: Grethe og Bengt

Bronze: Mads og Rasmus

Det næste i rækken var klubmesterskabet i single med 18 deltagere. For at skabe forandring spillede vi denne gang efter Schweizer systemet over 5 runder. De to bedst placerede spillere på ranking listen skulle derefter møde hinanden i en finalekamp ligesom nr. 3 skulle spille mod nr. 4.

Det betød faktisk, at der blev byttet om på de respektive placeringer således, at Rasmus med 4 sejre i bagagen kunne vinde over Jeppe, der havde vunder alle de indledende kampe.

Mads vandt bronzemedaljen efter en meget tæt kamp mod Jørgen.

Triple mesterskabet blev spillet med 8 deltagende hold.

Guldvindere blev: Kamma, Jesper og Morten

Sølv: Mads, Morten og Rasmus

Bronze: Ingrid, Jeppe og Lasse

Kommunemesterskabet blev gennemført med det laveste antal hold nogensinde. Kun 10 hold havde tilmeldt sig, – og kun 1 hold kom udefra. Det var Bjørn og Dan fra Brohuset ved Kronborg. Klubberne Espergærde og Helsingør bemærkede sig ved helt at blive væk.

Kommunemestre og guldvindere blev Lars og Per

Sølv: Jane og Suzette

Bronze: Lars Leo og Rasmus

Strandpetanque

Klubbens vel nok mest populære turnering blev spillet i strålende sommervejr på Hornbæk Strand lørdag den 3. juli med deltagelse af 11 6-mands hold, der alle havde et lokalt tilhørsforhold til Helsingør Kommune.

Vinderne blev Brohus Petanque efterfulgt af Dynamitdrengene på 2. pladsen. Dynamitholdet fra Hornbæk bestod af 3 x Sørensen, 1 x Christensen, 1 x Johnston og 1 x Svendsen.

Som tidligere omtalt spillede vi i 2021 dobbelt så mange rødvinsturneringer, som vi plejer. Deltagerantallet var i gennemsnit 20 spillere, hvoraf det laveste antal var 13 og det højeste 30. Kun tre spillere er blevet noteret for at deltage i dem alle.

All-over mester blev Rasmus med 52 point efterfulgt af Kamma, der i turneringens sidste halvdel fik scoret så mange point, at hun endte med samlet resultat på 44 point.

Den officielle seniorpetanque turnering starter altid i begyndelsen af april og slutter sidst i oktober. Det blev til i alt 30 spilledage sidste år. 40 af klubbens medlemmer spillede med i turneringen, nogle flere gange end andre. Det gennemsnitlige antal pr. turneringsdag har rundt regnet været 21. Flemming har som den eneste været med alle gange.

Systemet i hvordan pointene optjenes, forstår jeg ikke helt, men vinderen Tage scorede i alt 128 point, Bjarne K 127 point og Jannie 117 point.

I vinterhalvåret tager den ”uofficielle” seniorturnering over, og her er det Anni, der styrer slagets gang. Som jeg har forstået det, så har der hver onsdag været 10-12 medlemmer, der har trodset vintervejrets luner for at ”trille” kugler sammen og mod hinanden i et par timer.

Banerne har også være flittigt benyttet henover vinteren fortrinsvis af spillere fra to af klubbens licens hold, men også enkelte andre har deltaget for at træne og optimere deres kunnen. Der er blevet spillet kampe, ligesom der er afprøvet konstellationer i både triple og double som forberedelse til den kommende sæson. Det er alt sammen foregået under ledelse af Jørgen.

Bestyrelsen havde i midten af maj indkaldt medlemmerne til en arbejdsdag for at få banerne luget for ukrudt og borde/bænke vasket af. Det var virkelig dejligt at se, at så mange frivilligt mødte op for at lave et stykke arbejde for klubben. Det skal I have stor tak for.

Jens Åge og Joe skal ligeså have stor tak for at udskifte nogle beskadigede tagplader på overdækningen ved de nye baner.

Morten L og STARK skal have stor tak for at sponsorere klubtøj til DK-serie holdet og regionalholdet.

Klubben er medlemmerne, og alle medlemmer skal derfor også takkes for deres opbakning, engagement og glæde ved sporten.

Jeg vil her afslutningsvis også takke min bestyrelse for et godt samarbejde.

Klubbens medlemstal er stabilt. Trods CORONA krise og restriktioner var medlemstallet sidste år på 84 medlemmer, hvilket et er medlem mere end året før.

Dette var således min beretning for året 2021.

Det var ordene, tak skal I have.

 

Kirsten Madsen

Formand

Årsberetning 2020/2021

HORNBÆK PETANQUE

30. ordinære generalforsamling

Lørdag den 29. maj 2021

Formandens beretning

 

Kære medlemmer,

Sæsonen 2020 blev, som alle sikkert husker, en meget anderledes sæson.

Alt, hvad vi foretog os og i øvrigt kunne foretage os, blev hæmmet af CORONA’ ens begrænsninger, hvor især restriktioner hvad angår forsamlingsloft og nedlukning af idrætsanlæg var de bærende og mest indgribende elementer.

Sæsonen blev usædvanlig kort.

Alle holdturneringer i DPF og DGI-regi blev som noget af det første aflyst.

Den oprindelig planlagte spillekalender blev umulig at gennemføre og måtte revideres, ligesom generalforsamlingen måtte udskydes til bedre tider.

Generalforsamlingen 2020 kunne endelig føres ud i livet den 4. juli på en utraditionel og alternativ måde nemlig udendørs på vores baner. Det var vi simpelthen nødt til, hvis alle interesserede medlemmer skulle have en reel mulighed for at deltage. Klubhuset kom af den årsag ikke på tale. Petanque afdelingen er sjovt nok også en af de underafdelinger af HIF, der trækker flest af dens medlemmer med til den ordinære generalforsamling. Jeg behøver vist ikke at sige, at vi i bestyrelsen er nok så taknemmelige for den store opbakning, som medlemmerne giver os og klubben år efter år.

Vores løbende turneringer, seniorpetanque og rødvinspetanque, blev også mærket af Corona. Begge turneringer kom først i gang i midten af juni og tilsvarende blev ingen af dem spillet færdig efter planen. Ærgerligt. Det så vigtige sociale samvær i forbindelse med en turnering og især en turnerings afslutning, hvor vi både hygger og fejrer vinderne, blev vi helt afskåret fra at afholde, da Danmark lige efter efterårsferien igen blev et lukket land.

Der var ellers stor spænding om udfaldet af seniorpetanque turneringen. Seks spillere havde lagt sig helt i top og pointmæssigt kunne resultatet i den endelige stilling godt være blevet en lille smule anderledes, hvis den sidste runde også var blevet spillet.

Jeg har noteret mig, at Tage, Anni, Joe, Peter F, Jannie eller Bjarne K ville kunne blive en af turneringens mulige vindere.

Hvad angår rødvinsturneringerne, så var stillingen efter 7 runder ikke til at tage fejl af. Jørgen lå så langt foran sine nærmeste rivaler, Kamma og Morten L, at han med stor sandsynlighed ville være den rette vinder, hvilket han også blev honoreret for ved at modtage All-Over præmien.

Vi formåede heldigvis også i sommerperioden at få afviklet alle vores klubmesterskaber, Strandpetanque blev ligeledes gennemført og det samme gjaldt Helsingør Kommunemesterskab.

Klubmesterskabet i double havde deltagelse af 15 hold, og ligesom de forrige år vandt Mads og Rasmus en overlegen sejr sidste år var det over Jens og Joe med cifrene 13-3.

Klubmesterskabet i triple havde deltagelse af otte hold. Vinderne blev Jørgen, Per og mig selv, der vandt finalen med blot et point over Bengt, Mads og Morten L.

Klubmesterskabet i single havde deltagelse af 20 spillere. Rasmus spillede endnu engang suverænt og vandt mesterskabet for 4. år i træk over Jeppe med cifrene 13-11.

Strandpetanque blev afholdt med nogle ugers forsinkelse den 25. juli og havde deltagelse af otte 6-mands hold. Desværre var der kun et udenbys hold med, og det var Espergærde, der havde fået mod på at stille op igen. Hvor Helsingør spillerne var blevet af, det ved jeg ikke, og hvad angår svenskerne, så måtte de på grund af rejserestriktioner pænt blive hjemme på den anden side af Sundet. Holdet, der kaldte sig ”Grise Kysserne”, vandt turneringen, men ingen deltagere blev denne gang forbigået, idet der var rødvins præmier til alle.

Kommunemesterskabet blev som den sidste turnering spillet den 3. oktober med deltagelse af 20 hold fra fire klubber. Lis og Ervin fra Helsingør Petanque kunne efter dagens mange kampe smykke sig med titlen ”Kommunemestre” efter at have vundet den spændende finalekamp over et ellers suverænt spillende par, Lars Leo og Rasmus.

Klubbens aktivitetsniveau lå trods Corona restriktioner alligevel på et rimelig højt niveau. Det hang utvivlsomt sammen med den single turnering, som Jørgen havde strikket sammen tidligere på året og som blev tilbudt til alle klubbens medlemmer. 26 medlemmer tog imod udfordringen, hvor alle skulle spille mod hinanden to gange.

Turneringsplanerne blev lavet løbende, og hver mandag og torsdag hen over sommeren blev de mange kampe spillet.

Turneringen blev afsluttet i slutningen af september med uddeling af præmier til de fem bedste spillere. Turneringen blev ikke overraskende vundet af klubbens ukronede ”Singlekonge” Rasmus, der kun havde tabt seks kampe ud af 48 spillede kampe.

Jørgen har i de sidste par år været en dedikeret træner for nogle af vores licensspillere, der troligt møder op to gange om ugen for at lære mere om teknik og taktik. Og det skinner helt tydeligt igennem, at det har båret frugt for mange af dem.

Hvad angår tilbud om træning til alle klubbens øvrige spillere, så blev dette desværre ikke en realitet i sidste sæson, da Lasse kom grueligt galt af sted med sit ene ben ved strandpetanque. Lasse er endnu ikke helt fit for fight, hvilket indebærer, at vi på nuværende tidspunkt ikke er i stand til at tilbyde supplerende træning.

Klubbens medlemstal har i mange år ligget på et stabilt niveau. Der vil altid være små udsving, da nogle medlemmer vælger at flytte adresse, nogle vælger at bruge tiden på andre aktiviteter og nogle falder fra af naturlige årsager herunder også længerevarende sygdom. Nye medlemmer kommer heldigvis også til. Men den tvivl og usikkerhed som Covid-19 har vakt i forbindelse med idrætslivet har vi gudskelov ikke mærket noget til i Hornbæk Petanque. Medlemstallet var sidste år på 84, i år er tallet 83.

Når vi nu om lidt skal til at vælge en ny bestyrelse, vil jeg benytte lejligheden til at sige stor tak til de afgående medlemmer Lasse, Morten, Mads og Bubandt.

Lasse har været medlem af bestyrelsen i flere omgange, han blev senest valgt ind i 2019.

Mads blev valgt ind i bestyrelsen på den ekstraordinære generalforsamling i 2015, hvor bestyrelsen blev udvidet med to unge medlemmer. Mads har i alle årene haft ansvaret for vores baner, hvilket han har lovet, at han fortsætter med.

Morten blev valgt ind i bestyrelsen i 2012 og har dermed været med til at sætte sit præg på klubben i adskillelige år. Morten er siden flyttet til København og med et krævende fuldtidsarbejde, rækker hans tid ikke længere til bestyrelsesarbejde.

Bubandt meldte sig som suppleant i 2015. Bubandt har deltaget i de fleste af bestyrelsesmøderne dog uden at have stemmeret.

Tak til jer allesammen, det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med jer.

Sæsonen 2021 er allerede kommet godt i gang. Holdturneringerne inden for Dansk Petanque Forbund, SLT og Veteran Cuppen, kører som forventet, dog er der stadig restriktioner, men de er til at leve med.

Rødvinsturneringerne og seniorpetanque kører også efter planen og heldigvis med stort fremmøde hver gang.

Her på falderebet vil jeg blot nævne, at Hornbæk Petanque fylder 30 år den 31. august, og at vi fejrer årsdagen lørdag den 28. august med et arrangement, som vi har valgt at kalde ”Under bøgen”. Den flotte rødbøg, som nu er sprunget ud, blev plantet for nøjagtig 30 år siden, da klubben blev etableret. Arrangementet vil være gratis for alle medlemmer.

Lad os håbe, vi får lov til at fortsætte vores aktiviteter for resten af sæsonen, og ikke mindst at vi får et petanque år med masser af gode oplevelser uden yderligere afbrydelser og restriktioner.

Jeg vil her til sidst benytte lejligheden til at takke jer alle sammen for jeres trofaste vedholdenhed og store engagement i klubben og i sporten. Det er for jeres skyld, at vi er her.

Det var ordene, tak skal I have.

Kirsten Madsen

Formand

Årsberetning 2019/2020

HORNBÆK PETANQUE

29. ordinære generalforsamling

Lørdag den 4. juli 2020

 

Formandens beretning

 

Kære medlemmer,

 

Klubbens ordinære generalforsamling var oprindelig planlagt til at blive afholdt den 21. marts, men som alle ved, blev Danmark ligesom mange andre lande invaderet af en alvorlig virus ved navn Covid-19, som betød, at hele landet blev lukket ned i midten af marts måned.

Nu 3½ måned senere er Danmark åbnet så meget op, at vi i dag er i stand til at afholde den ordinære generalforsamling, selvfølgelig under hensyntagen til at alle retningslinjer bliver overholdt, herunder også det i dag gældende forsamlingsforbud på 50 personer.

Jeg vil nu begynde min beretning, som jeg havde klar allerede i begyndelsen af marts:

Endnu er år er gået og dermed er tiden også kommet til, at jeg igen skal aflægge beretning for en fantastisk og forrygende sæson med mange af de aktiviteter, og det liv vi har haft sammen på banerne.

Hornbæk Petanque har været særdeles aktiv på flere områder. Foruden vores egne turneringer og mesterskaber har klubben været vært ved flere store arrangementer, der spænder over Nordkyst Cup, Helsingør Kommune Mesterskab, DGI’s 25-års Jubilæumsturnering, DGI’s Regionsmesterskab for 6-mand hold, samt været værtsklub for hele 1. divisionspuljen i den første runde af DPF’s Sommerlandsturnering.

Vores baner og kugler har været lånt ud til et aktivitetsmøde i Hornbæk Rotary og til en gruppe pensionerede skolelærere fra Hornbæk Skole, der havde fået den super gode ide at holde deres årlige træf på petanquebanen.

Klubben havde også i flere omgange den store fornøjelse at kunne introducere petanque til nogle af Hornbæk skoles elever. Vi havde hen over to uger i efteråret besøg af skolens 4. klasses elever, først pigerne og derefter drengene, som efter en kort introduktion til de forskellige indlægs- og skudøvelser bagefter konkurrerede med og mod hinanden i stor stil. Den mest populære øvelse, var nok den, der handlede om at knalde flest vandballoner med en petanquekugle.

Vores skønne baner var sidste sommer ramme om et helt særligt arrangement, nemlig et 10-års fødselsdagsparty, der indbefattede ca. 25 drenge. Klubben havde fået en henvendelse fra en forælder, der spurgte, om et sådant arrangement kunne lade sig gøre, og om vi ville medvirke. Det ville vi naturligvis gerne, og Lasse tog med glæde udfordringen op sammen med to af vores unge spillere.

Det blev så stor en oplevelse for de unge mennesker og et par af deres forældre, at Lasse og hans team sammen med flere sæt petanquekugler blev inviteret med til Kronborg Cups åbningsevent ved Kulturværftet.

Hornbæk Petanque deltog igen i skolernes motionsdag, hvor eleverne i udskolingsklasserne denne gang havde mulighed for at vælge to aktiviteter blandt følgende sportsgrene: Tennis, Kroket, Håndbold, Golf, Fodbold, Gymnastik og Petanque. Petanque blev valgt af ca. 2 x 25 elever, som Jørgen, Henning, Bubandt og jeg tog hånd om. Til forskel fra året før, valgte vi selv at stå for instruktionen.

DGI’s 25 års Jubilæumsturnering var helt sikkert sidste års største petanque event, ligesom jeg opfatter værtskabet som en helt speciel hyldest til klubben. Hornbæk Petanque har gennem alle årene haft et super godt samarbejde med DGI, så det var derfor helt naturligt at sige ja tak til DGI’s forespørgsel.

Udover et stort frokostarrangement og et i øvrigt propfuldt klubhus blev 25-års Jubilæet yderligere markeret med en underholdende tale, som formanden for DGI Nordsjælland, Per Frost Henriksen, stod for.

DGI Nordsjælland skød også ved Jubilæumsturneringen flere videosekvenser til en landsdækkende videofilm om petanque med titlen ”Petanque gennem alle aldre”. I Hornbæk havde DGI primært fokus på interview af nogle af klubbens unge spillere samt en ung kvindelig landsholdsspiller, Katrine Jensen, som faktisk ikke spiller i Nordsjælland, men i det sydsjællandske.

Videofilmen og videosekvensen fra Hornbæk har I alle haft mulighed for at downloade, og hvis I ikke fik gjort det, ligger begge optagelser på vores hjemmeside.

Sidste år iværksatte Helsingør Kommune og DGI i samarbejde med Nordea fonden et antal Store Stranddag arrangementer på tre af kommunens strande, hvor besøgende havde mulighed for at blive introduceret til og afprøve flere forskellige aktiviteter. Hornbæk Petanque deltog i Store Stranddag projektet i september, – på en ret så kold og blæsende efterårsdag. Vejret betød desværre, at der ikke kom særlig mange mennesker forbi vores ”stand” på stranden eller til arrangementet i det hele taget.

Træning og instruktion af klubbens medlemmer er endelig kommet under mere faste rammer, end det vi hidtil har praktiseret. Klubben er så heldig stillet, at to af dens medlemmer brænder for at lære fra sig.

Jørgen har primært taget sig af de licensspillere, der ønsker at forbedre deres niveau, og træningen er konkret lagt an på at få skabt nogle bedre konstellationer i de respektive holdkampe, sådan at både spillernes styrker og svagheder går op i en højere enhed. Jørgen og hans elever træner 2 x om ugen, hele året rundt – dog undtaget i januar måned.

Lasse har genoptaget træningsaftnerne hver tirsdag. Interessen herfor har været overvældende, her er alle klubbens medlemmer velkomne, øvede som uøvede. Mange af vores nye medlemmer har haft stor glæde af hans instruktion. Det er ulig også meget sjovere at spille petanque, når man ved, hvordan man skal kaste kuglerne.

Bestyrelsen oplevede sidste år at komme i modvind hele to gange. Modvind er nok ikke det helt rigtige ord at bruge, for det var regulære shitstorme, vi blev udsat for. Vi havde på et bestyrelsesmøde tidligere på året snakket om, at strandpetanque konceptet kunne trænge til en fornyelse, så i stedet for en 6-mands turnering ville vi afprøve, om det gav flere hold og deltagere ved at omlægge turneringen til en kvartet turnering.

Vi fik det afprøvet, men utilfredsheden blandt medlemmerne var ikke til at komme uden om.

Strandpetanque er for mange medlemmer en så traditionsbunden institution i klubben, at den skal der overhovedet ikke røres ved.

Næste shitstorm kom præcis samme dag, som jeg offentliggjorde klubbens nye logo med tyren. Det væltede ind med klager i min ind mail boks. Så mange, at bestyrelsen ikke bare kunne lade dem sidde overhørig. Klubbens iderige og alsidige kunstner, Jeppe, havde på bestyrelsens opfordring tegnet flere layouts til et nyt logo, som både var enkle og stilrene, men som vi fandt, var lidt for tamme. Vi ville gerne have, at logoet udviste noget mere power, så derfor kom tyren ind i billedet. Nuvel, vi er alle forskellige, så for at opfylde medlemmernes ønske måtte vi derfor melde ud, at logoet med tyren tilhører klubbens 1. hold, og at det andet og mere stilsikre logo med ”badebolden” står til fri disposition for alle andre.

Jeppe har også på bestyrelsens opfordring produceret en flot flyer eller brochure, om man vil, der kort og præcist beskriver lidt om petanque og om mulighederne for at dyrke sporten i Hornbæk. Hensigten med brochuren er selvfølgelig, at vi på sigt håber at få flere medlemmer. Biblioteket fik udleveret en del eksemplarer, ligesom der også har ligget nogle til fri rådighed i klubhuset. Jeg har flere af dem liggende her, hvis det skulle have nogen interesse.

Jeg har i år bestemt mig for, at jeg ikke vil opremse alle vores egne arrangementer og navne på samtlige vindere. Jeg vil heller ikke gå i detaljer med vores hold i DPF og DGI-turneringerne, andet end blot at sige at klubbens 1. hold forbliver i 1. division, 2. holdet var meget tæt på en oprykning til 2. division og 3. holdet måtte desværre lide den tort at rykke ned til regionalrækkerne. Hvad angår DGI’s LM, så kvalificerede Hornbæk sig ikke sidste år, men Rasmus’ 6-mands hold fik alligevel lov til at deltage på et wildcard dvs. på spillernes egen regning. Holdet blev nr. 4 ved LM i Føvling.

Ellers er alle øvrige informationer og resultater tilgængelige på nettet via vores hjemmeside eller på vores Facebook side.

Apropos hjemmeside, så har Idrætsforeningen investeret i en ny platform. Det har I nok opdaget. Hornbæk Petanque har siden hjemmesidernes indtog altid haft sine egne informative sider under Idrætsforeningens portal, det har vi stadig, men nu er nyhedsdelen bare blevet fælles med de andre underafdelinger. Alle nyheder lægges på i kronologisk rækkefølge. Det betyder så, at det til tider kan være lidt svært at finde netop de informationer, man søger, og som er relevante for petanque.

Den nye hjemmeside er mere kompliceret at arbejde med, derimod er det blevet meget nemmere at uploade billedserier, men når alt tages med i betragtning, så synes jeg, at det visuelle helhedsindtryk er blevet klart forbedret.

Det får mig til at indskyde, at alle, der mener at have noget på hjerte, som kunne være interessant for klubbens medlemmer, skal være velkomne til at sende indlæg til enten mig eller Rasmus, så sørger vi for, at det bliver publiceret.

En stor del seniorpetanquespillere har i de senere år fortsat med at sætte hinanden stævne i vinterhalvåret uanset vejrliget. Det er sejt. Og når de kan, så kan vi andre også.

Det var baggrunden for klubbens nye tiltag med at igangsætte en Vinterrødvinsturnering i de mørke og kolde måneder. Vi havde på forhånd planlagt fem turneringer og samtidig taget forbehold for eventuelle aflysninger eller ændringer i antallet af kampe, men lige netop de lørdage, vi har spillet, har vejret været så godt, at det ligefrem har været en fornøjelse at opholde sig udendørs i så mange timer. Måske lige undtagen den sidste runde, hvor der kom en smule finregn. Det samlede antal spillere har været 25, hvilket, jeg synes, er et godkendt antal.

For at imødekomme nogle enkelte medlemmers ønske har der i bestyrelsen været bred enighed om, at et passivt medlemskab nu skal være en mulighed for alle dem, der ikke længere ønsker at være aktive, men som hellere end gerne vil støtte vores lille klub. Et passivt medlemskab koster 100 kr. pr. år.

Medlemmernes kontingent fastsættes i henhold til vedtægterne af bestyrelsen på en sådan måde, at alle kontingenter og holdgebyrer bliver dækket af indbetalingerne. Kontingenter til HIF, DPF og DGI er varierende og afhænger af klubbens seneste medlemstal, som i 2019 var på 88 medlemmer. Der er altså intet overskud på den konto. Klubben tjener alene penge på at afholde arrangementer, hvor man betaler for at deltage og ved salg af diverse drikkevarer.

På grund af medlemstallets alderssammensætning er der i Fritidsloven ikke noget at hente i kommunale tilskud udover, at vi kan ansøge forskellige kommunale puljer i det tilfælde, at vi har et behov. Vi søgte sidste år om et materialetilskud til indkøb af stenmel, hvilket vi også fik bevilliget. Tilskuddet beløb sig til 4000 kr., det svarer til ca. 50% af vores reelle udgift. Stenmelet blev allerede lagt på sidste efterår.

Klubbens øvrige indtægter kommer fra alt det frivillige arbejde, vi ellers stiller op til. Her tænker jeg på de fortjenester, vi har fået for at deltage i Kronborg Cup, Store Stranddag projektet og Skolernes motionsdag. Og ikke at forglemme det store overskud, som medlemmerne hvert år er med til at generere ved køb af lodder til det storslåede amerikanske lotteri ved vores petanquefest. Jeg vil her benytte lejligheden til at sige tusind tak til alle de personer, der var med til at sponsorere lotteriet, småt som stort.

Vi har endelig efter flere års tovtrækkeri med kommunen fået leveret en ny lampe til erstatning for den lampe, der gik i stykker på de nye baner. Udskiftningen vil ske senere på året, når jorden omkring masten er så stabil, at Dyhl Electric kan køre en lift op. Det er ubetinget til Henning og Stigs store fortjeneste og ikke mindst ihærdighed overfor kommunen, at den noget aparte sag om garanti og en forsvunden kvittering nu kan lukkes. Det skal I have tak for. Det er for øvrigt kommunen, der betaler for opsætningen af lampen.

Jonatan har blot efter to år valgt at forlade kassererposten, da han sammen med sin kæreste har planlagt en længerevarende rejse i en ombygget autocamper. Jeg takker Jonatan for hans indsats og ønsker ham al muligt held og lykke på turen.

Her på falderebet vil jeg takke alle, der har bidraget med en eller anden form for frivilligt arbejde for klubben og dens medlemmer. Det inkluderer selvfølgelig bestyrelsen, klubbens to trænere og alle holdlederne, men naturligvis også alle de medlemmer, der uopfordret og på eget initiativ gør et fantastisk stykke arbejde med for eksempel at vedligeholde og renholde vores anlæg og som også stiller sig til rådighed, når behovet er der, uanset hvilken opgave der er tale om.

Medlemmernes motivation, engagement og ikke mindst frivillighed er nu engang det bærende fundament i alle idrætsforeninger.

Hornbæk Petanque ville ikke kunne eksistere uden jeres medvirken.

Det var ordene i min oprindelige beretning.

 

Jeg vil dog ikke slutte helt endnu. For selvom Danmark har været lukket ned i måneder, har der alligevel været et tilsnit af aktivitet i Hornbæk Petanque.

Jørgen strikkede i begyndelsen af året en single turnering sammen, sådan at alle deltagere skulle spille to kampe mod hinanden, en kamp i løbet af foråret og en kamp i løbet af efteråret. Alle klubbens medlemmer modtog en invitation i midten af januar, og resultatet blev af 26 medlemmer meldte sig til.

Turneringen nåede lige at komme i gang, inden Helsingør Kommune lukkede dens idrætsanlæg for al aktivitet. Det afholdt dog ikke nogen spillere fra at fortsætte med at spille kampe på private baner eller andre steder i det offentlige rum, bare man ikke var flere end 10 personer samlet på en gang.

Den 23. april kunne DGI Petanque og Dansk Petanque Forbund endelig melde ud til klubberne, at vi så småt kunne genoptage petanquesporten dog uden at have adgang til nogen former for indendørs faciliteter, hvilket også gjaldt adgang til toiletter. Samme dag sendte Helsingør Kommune en pressemeddelelse ud, der præciserede hvilke udendørs idrætter, der gradvis kunne åbnes op for, og til vores store glæde var petanque blandt en af de nævnte sportsgrene.

Den 13. maj åbnede myndighederne op for træningsseancer af mindre grupper i flere udendørs idrætter herunder fodbold. Dette betød, at der nu blev adgang til et toilet i omklædningsbygningen, samt at vi kunne samles flere end 10 spillere, når blot banearealet blev delt op i tilsvarende enheder.

Den 8. juni blev forsamlingsforbuddet endelig udvidet fra 10 til 50 personer.

Allerede førstkommende onsdag, den 10. juni, blev også dagen, hvor seniorspillerne endelig kunne sætte hinanden stævne og tage hul på den populære seniorturnering.

Lørdag den 13. juni blev Rødvin 1 spillet med deltagelse af 18 medlemmer.

De fleste af jer er formentlig bekendt med, at alle turneringer for holdspil indenfor DPF og DGI er blevet aflyst for i år. Hornbæk Open har vi desværre også måtte aflyse. Derimod satser vi på, at alle vores øvrige turneringer heriblandt strandpetanque og flere klubmesterskaber kan gennemføres, blot på et andet og senere tidspunkt af året, end vi ellers er vant til.

Under Covid-19 nedlukningen har det været vigtig for mig, at al relevant information fra kommunen og de store forbund blev formidlet videre til medlemmerne på mail. Alle har derved fået en reel mulighed for at kunne følge med og samtidig tage stilling til, om det var nu eller først senere, man skulle vise sig på banerne.

Intet er, som det plejer at være. Heller ikke i dag, hvor vi holder generalforsamlingen udendørs. Alting er blevet anderledes under og efter pandemien. Vi må nok i lang tid fremover leve med at holde afstand til hinanden og spritte hænder af. Om vi kommer til at give hinanden hånd, – før og efter en kamp, det må fremtiden vise.

Livet på banerne er heller ikke helt det samme længere, for vi har desværre mistet vores lille maskot, petanquekatten, som er rejst videre til de evige jagtmarker.

Jeg vil her til sidst runde min beretning af med at sige tak til alle for jeres fantastiske og trofaste støtte til klubben og til sporten, og tak fordi I er kommet her i dag.

Kirsten Madsen

Formand

Årsberetning 2018/2019

HORNBÆK PETANQUE
28. ordinære generalforsamling
Lørdag den 16. marts 2019

Formandens beretning

Kære medlemmer

Så er vi samlet her igen til endnu en generalforsamling i Hornbæk Petanque.

Vi var kun lige begyndt sæsonen, da klubbens 1. hold fik tildelt en velfortjent cadeau ved Hovedgeneralforsamlingen i Hornbæk Idrætsforening, holdet fik nemlig overrakt Idræts- og Kulturprisen, som er en pris, der hvert år bliver uddelt til en person eller en gruppe af personer, der har gjort et særligt stort arbejde for idræts eller kulturlivet i HIF.

Peter Poulsen opfordrer hvert år underafdelingerne til at komme med forslag til kandidater, hvorefter Forretningsudvalget så bagefter tager den endelige beslutning, om hvem der skal have årets pris.

Jeg læste idrætsforeningens vilkår igennem og gik straks derefter i gang med at formulere en mail, hvori jeg argumenterede for, at klubbens 1. hold kunne være et godt bud til prisen, eftersom ingen andre sportsgrene under HIF kunne bryste sig af at være rykket op til 1. division.

Det forslag faldt tilsyneladende i så god jord, at Forretningsudvalget valgte, at holdet og Hornbæk Petanque skulle have prisen.

Der var blot lige en lille detalje. Jeg måtte ikke sige noget til nogen, da det skulle være en hemmelighed.

Det var svært, for hvordan får man 12 mennesker til at møde op til Hovedgeneralforsamlingen uden et hint, om hvorfor det.

Jeg ventede med at informere holdet til dagen før, da vi var samlet til 1. runde i SLT i Tappernøje. Desværre havde alt for mange af spillerne lagt andre planer for søndagen, så det var kun Lars Leo, Erik og mig selv, der var til stede ved prisoverrækkelsen.

DPF og SLT

Hornbæk Petanque var i 2018 repræsenteret med tre hold ved SLT. Et hold i 1. division, et hold i DK-serien og et hold i Regionalrækken. 31 spillere havde tegnet licens, og klubben købte desuden også en frilicens, som blev benyttet af forskellige reservespillere under alle fire spillerunder.

Alle resultater bliver løbende lagt på Petanque Portalen, så alle kan følge med. Som regel bliver det først rigtig spændende, når vi når til den sidste runde. Det blev det i særdeleshed i sidste sæson.

Klubbens 1. hold lagde ud med en meget flot 3. plads i 1. runde. Men til trods for holdets mange gode intentioner var det ikke i stand til at bevare placeringen, og efter tredje runde på Nordfalsters svære baner var holdet nu rykket så meget ned, at det lå på en faretruende nedrykningsplads. Holdet formåede heller ikke at rejse sig ved de afsluttende og afgørende kampe i Hedebo, men takket været nogle af vores modstandere og deres indbyrdes resultater, overlevede det kun lige med nød og næppe. Tak skæbne og gudskelov for det!

Klubbens hold i DK-serien var med ny holdleder og en del nye spillere, der for nogles vedkommende ikke havde erfaring med kampe på lidt højere niveau. Holdet endte på en 6. plads i puljen, men der var samlet set ikke den store forskel i holdets point i forhold til puljevinderens. Der var derimod et betydeligt større spring ned til de to nedrykningshold.

Regionalholdet var som sådan ikke et nyt hold, men holdlederen var. Grethe havde accepteret at overtage holdet, og hun gjorde alt, hvad der var muligt for at skabe et godt hold, men hendes spillere var desværre ikke lige loyale, så hun måtte gang på gang benytte frilicensen for at kunne stille hold. Det betød nogle gange, at frustrationerne stod i kø indtil løsningen lige så stille faldt på plads. Holdet endte på en flot 2. plads ved sidste spillerunde, et resultat der gav plads til en ekstra chance for at rykke op ved det sidste og endelige oprykningsspil i Roskilde. Holdet bestod, for den chance ville man ikke passere.

Det har altid været sådan, at man skal have en licens for at kunne spille turneringer under DPF herunder selvfølgelig også DM. Det skal man stadig, men nu er det blevet gratis for den enkelte spiller at få den. Forslaget, der har været undervejs i et par år, blev vedtaget på DPF’s Repræsentantskabsmøde i november sidste år. Formålet med dette er i direkte konkurrence med DGI at sidestille alle petanquespillere, ligesom DPF også har den klare forventning, at flere ønsker at deltage i SLT, til trods for man på forhånd ved, at man ikke kan være med hver gang. Jeg sagde lige før, at det er gratis, men det er det så alligevel ikke, for klubberne skal fremover betale et langt større holdgebyr helt afhængig af, hvor mange spillere der er på et hold i de enkelte rækker. Eliten og divisionerne spiller med ni spillere plus reserver, og fra i år skal der kun være syv spillere på DK-serie hold, hold i regionalrækkerne fortsætter uændret med syv spillere.

Hornbæk veteraner dvs. Toms Søndagsklub deltog i Dansk Veteran Cup. Turneringen var sidste år blevet ændret, således at holdene i puljen kun spillede mod hinanden en enkelt gang, enten ude eller hjemme. Der var denne gang mange stærke nordsjællandske hold i puljen, så resultatmæssigt blev det kun til en sejr til Hornbæk.

DGI

Hornbæk deltager hvert år med fem hold i DGI’s regionsturnering, fordelt med tre 6-mands hold og to 4-mands hold. Fire hold er placeret i bedste række A, og et hold spiller i række B.

Helt som traditionen byder sig, så var Hornbæk også denne gang repræsenteret med et hold ved DGI’s Landsmesterskab. Det var Ingrid og hendes 4-mands hold, der efter overbevisende at have vundet regionsturneringen i Ferslev Skibby, fik æren af at repræsentere Nordsjælland ved LM i Lem. Her spillede holdet sig til en flot bronzemedalje.

Klubbens bedste 6-mands hold med Rasmus og drengene i spidsen, spillede sig ligeledes til toppen af regionsturneringen ved at vinde deres pulje med otte sejre i otte kampe. Det er flot! Hornbæk havde fået værtskabet og lagde baner til finalespillene, der stod mellem Gribskov, Helsingør, Lynge og Hornbæk. Hornbæks hold endte desværre på en noget skuffende 2. plads efter at have misset blot en enkelt men vigtig delkamp. Det var Lyngeholdet, der vandt.

Vinterturnering

Hornbæk har deltaget med to hold i vinterturneringen ”Klør 5”, som er en indendørsturnering, der spilles over fire forløb med fem spillere på holdet og seks hold i en pulje. Der spilles i hver runde en triple og en double. Alle hold spiller mod alle hver gang.

Turneringen er ”opfundet” af Jørgen Slot, og er i dag blevet en del af DPF’s vintertilbud til spillere øst for Storebælt.

Fordelen ved denne turnering er først og fremmest, at man spiller indendørs i en opvarmet petanquehal i Københavnsområdet, men den største fordel er nok, at alle kampe spilles på tid. Hver kamp varer præcis 50 minutter. Starttidspunktet er kl. 10.30 og alle ved, at kl. 16 er det hele afsluttet.

Interne turneringer og arrangementer

Seniorpetanque onsdag formiddag fortsætter med at være en spiller magnet for klubbens ældre medlemmer, der bare ønsker at spille hyggepetanque en gang om ugen. Deltagerantallet i den gennemgående turnering, der spilles fra start april til slut oktober, var det største i mange år, eftersom der samlet deltog 52 spillere.

Årets senior vindere blev hyldet ved evalueringsmødet i klubhuset med uddeling af præmier til sejrherren Bubandt, nr. 2 blev Jesper Haase og nr. 3 Else.

Selv i vinterhalvåret er der mange seniorspillere, der trodser vejr og vind og møder op til kampe og social hygge hver onsdag formiddag. Det er sejt!

Rødvinsturneringerne om lørdagen er også meget populære, her er deltagerantallet knap så højt, men med et gennemsnit på 24 spillere per turnering og med et samlet deltagerantal på 46 vil jeg mene, at det i høj grad er en turneringsform, der er attraktiv for klubbens medlemmer.

Rasmus blev en suveræn All-over vinder med en samlet score på 35 point. Det er der aldrig nogen før ham, der har præsteret. Og så deltog han for øvrigt ikke i dem alle.

Klubmesterskaberne har ikke helt den samme tiltrækningskraft, og så alligevel ligger deltagerantallet på et nogenlunde konstant niveau i de forskellige mesterskaber dog med undtagelse af mix-doublen. Hertil var interessen for at deltage desværre for nedadgående. Det har så fået den konsekvens, at vi har sat mix-doublen på hold, i hvert fald indtil videre.

De øvrige mesterskaber havde i 2018 følgende deltagerantal:

Single: 25 spillere
Double: 12 hold dvs. 24 spillere
Triple: 10 hold dvs. 30 spillere

Vindere af single blev:
1. Rasmus
2. Morten
3. Mads

Vindere af double blev:
1. Mads og Morten
2. Daniel og Rasmus
3. Brødrene Serup, Henning og Niels

Vindere af triple blev:
1. Else, Grethe og Morten
2. Henning J, Jens-Åge og Peter
3. Mads, Morten og Rasmus

Stort tillykke til alle vinderne – og bid så mærke i, at guld- og sølv i triple ikke blev vundet af nogle af ”drengene”.

Åbne turneringer

Den første turnering jeg vil nævne, er Nordkyst Cup. Den bliver altid spillet ca. to uger før SLT går i gang og bruges primært som en testturnering for de nordsjællandske klubbers 1. hold. Hornbæk havde igen værtskabet, men på grund af den meget lange og ekstrem våde vinter, var vores baner absolut ikke anvendelige. Vi flyttede så i stedet turneringen indendørs til hallen i Gilleleje.

Vinder af Nordkyst Cup blev Hornbæks 1. hold efterfulgt af Lynge på 2. pladsen. Begge hold spillede sidste år i 1. division. Hornbæks 2. hold i DK-serien kom med som erstatning for det tidligere Tributor hold, det fik en fornem 3. plads foran Gribskovs 2. divisions hold.

Strandpetanque blev afviklet på ”lillestranden” i det mest fantastiske sommervejr. 14 hold á 6 spillere deltog i turneringen heriblandt to hold fra Helsingborg og et enkelt hold fra en lille lokal petanqueklub i Helsingør.

Vindere blev:
1. ”Bjørnebanden” fra Hornbæk
2. ”De sex blå” fra HPK2003
3. “The Bitch Boys” fra Hornbæk

Hornbæk Open, som er klubbens største turnering, havde sidste år deltagelse af 44 hold fra 17 forskellige klubber. Hornbæk var repræsenteret med 12 hold.

Vindere blev:
Kenneth og Peter, Hvidovre/Gribskov

Bedste Hornbæk hold blev Mads og Rasmus, de vandt meget overbevisende B cuppen.

Kommunemesterskabet blev for anden gang afviklet på Hornbæks baner denne gang med deltagelse af 13 hold, de kom fra klubberne Brohuset i Helsingør, HPK2003 og så selvfølgelig Hornbæk.

Vindere blev (alle fra Hornbæk):
1. Jonatan og Morten
2. Else og Jesper
3. Joe og Peter

DIF og DGI’s Foreningspulje

Sidste år blev der åbent op for en helt ny mulighed for at søge om støtte og tilskud til aktivitetsprojekter rundt om i landets mange idrætsforeninger.

DIF og DGI havde nemlig indgået et samarbejde omkring en fælles vision, der hedder ”Bevæg dig for livet”, og som går ud på at få flere danskere til at dyrke idræt i en forening.

Formålet med DIF og DGI’s Foreningspulje er at støtte og hjælpe foreningerne med målrettede udviklingsprojekter, hvor bl.a. indkøb af idrætsmaterialer eksisterer som en af de mange muligheder.

Hornbæk Petanque ansøgte om midler til indkøb af 15 sæt godkendte petanquekugler, som skulle bruges i forbindelse med et idrætsprojekt for elever fra Hornbæk Skole. Klubbens ansøgning blev godkendt, og vi fik bevilget et beløb på 9800 kr.

Skolernes motionsdag

Alle folkeskoler rundt om i landet afholder en idræts/ motionsdag hvert år i uge 41 på den sidste skoledag før efterårsferien.

Hornbæk Petanque var en af HIF’s fem underafdelinger, der deltog i motionsdagen, hvor vi havde hyret elitespilleren Daniel Presuti til at introducere sporten til skolens 6.-8. klasses elever.

Vi havde fået oplyst, at ca. 70 elever ville deltage i løbet af dagen. Der kom dog knap så mange, men de der mødte op, fik helt sikkert en fornøjelig dag med mange udfordringer og gode oplevelser.

Selvom mange af eleverne syntes, det var sjovt at spille petanque, så havde vi desværre ikke held med at rekruttere nogle af de unge mennesker til sporten. Et års gratis medlemskab var alligevel ikke så attraktivt.

Hornbæk Petanque regner med at være med igen til efteråret.

Baneanlægget

Mads og hans mange hjælpere sørger for, at vores baner altid er præsentable og i tiptop stand. Det sætter vi stor pris på, så mange tak for det.

Klubben råder nu over baner med tre forskellige typer underlag, idet der sidste år blev lagt sort stenmel på fem af de nye baner samt en ny bande, der adskiller de to banetyper.

For at lette arbejdet med at vedligeholde banerne og holde dem fri for ukrudt har klubben investeret i en gårdharve, der let kan kobles til vores havetraktor. Harven er i stand til at bortskære ukrudt og rive banerne i samme arbejdsgang.

Helsingør Kommune afslog sidste år at give os materialetilskud, så harven har vi selv betalt for.

Bestyrelsen

Bestyrelsen har siden sidste ordinære generalforsamling været samlet fem gange for at tilrettelægge og evaluere sæsonens mange arrangementer, men vi har også brugt tid på at brainstorme omkring nye ideer og projekter i fremtiden, herunder tænkelige muligheder for faciliteter til indendørs petanque.

Gitte har som den eneste ønsket at forlade bestyrelsen, som hun har været en del af siden 2006. Gitte er desværre ikke til stede i dag, da hun er på ferie, men vi fik da sagt pænt farvel til hende ved sidste bestyrelsesmøde, hvor hun også blev takket for sin indsats.

Dødsfald

I den forgangne sæson har vi desværre også måttet sige farvel til to dejlige mennesker. Arne Boel havde trods sin sygdom glædet sig til at blive en del af Hornbæk Petanque, men den glæde blev sørgeligt nok alt for kort for både ham og os, idet han gik bort efter blot fem måneders medlemskab.

Den anden person, vi har mistet, er Bob Emmonds. Bob elskede at spille petanque, og var der ikke andre på banerne, så trænede Bob også gerne alene for at optimere sit spil. Bob var et utrolig vellidt medlem af klubben og en altid behagelig makker at spille med. Bob har i årenes løb vundet indtil flere klubmesterskaber, og i 2008 blev han hædret med prisen som Årets Spiller.

Arne og Bob vil blive savnet. Æret være deres minde.

Afslutning

Jeg er ved at nå til vejs ende og vil som altid slutte min beretning med at takke alle medlemmer for deres vedholdende engagement på banerne og i klubben og især takke alle jer, der altid stiller sig til rådighed, uanset hvilke store eller små arbejdsopgaver det drejer sig om. Klubben ville aldrig være den samme uden jeres værdifulde hjælp.

Lars Leo, som er klubbens største sponsor, skal have stor tak for at stille sine dyre maskiner til rådighed, hver gang behovet er der. Lars Leo skal også have en ekstraordinær stor tak for den flotte donation af 25 sæt professionelle petanquekugler til klubben i forbindelse med skolernes motionsdag.

Jeg vil yderligere takke:

Alle holdlederne, der hver gang gør deres bedste for at sætte det mest optimale hold.

Jørgen, der har været træner for DK-serieholdet og regionalholdet.

Festudvalget, der igen igen leverede en sjov og uforglemmelig fest.

Tak til min bestyrelse for et godt og til tider også underholdende samarbejde. Tak til Hornbæk Idrætsforening med Peter Poulsen i spidsen for god sparring, – tak til Stig, der altid er til at få fat i og tak til Susanne Holst i klubhuset.

Til allersidst vil jeg blot nævne, at Hornbæk Petanque i 2018 havde registreret 85 medlemmer, det er 2 medlemmer mere i forhold til året før.

Det var ordene, tak skal I have.

Kirsten Madsen
Formand

Praktisk information

Klubben blev stiftet 31. august 1991
Bank: Nordea reg. nr. 2260 konto nr. 7555808318
CVR-nr. 33213085

Adresse
Carl Bødker Nielsens Vej 3
3100 Hornbæk

ANNONCE

ANNONCE