HORNBÆK PETANQUE

VELKOMMEN TIL HORNBÆK PETANQUE

En underafdeling af Hornbæk Idrætsforening

 • Klubben blev stiftet i 1991.
 • Klubben har ca. 90 medlemmer i alle aldre (mellem 30 og 85 år), hvoraf ca. halvdelen spiller hyggepetanque hver onsdag formiddag året rundt, og andre spiller på divisions-niveau og deltager i holdturneringer, der arrangeres af Dansk Petanque Forbund og DGI.
 • Vi har et dejligt socialt samvær i klubben, hvor alle kan være med.
 • Klubben arrangerer flere lokale turneringer i løbet af året som f.eks. Rødvinspetanque, Klubmesterskaber, Strandpetanque og Hornbæk Open.
 • Klubben råder over 24 baner med tre forskellige baneunderlag samt lysanlæg på begge baneområder.

VIL DU VÆRE MEDLEM?

Man bliver medlem ved enten at kontakte bestyrelsen – se nederst på denne side – eller møde op til træning/ rødvinsturneringer.

Inkluderet i medlemsskab
I kontingentet er indregnet kontingenter til Hornbæk Idræts Forening, Dansk Petanque Forbund og DGI samt gebyrer til alle former for holdspil inkl. spillerlicens til Sommerlandsturneringen.

Priser for 2020:

Voksne og seniorer:
350,-
Passive medlemmer:
100,-
Juniorer første år:
Gratis
Juniorer efter første år:
150,-

Petanque er et spil med gris og 3 kugler

Petanque har mange kvaliteter

 • Petanque kan spilles overalt og på alle underlag
 • Petanque kan spilles af alle aldersgrupper
 • Petanque har et stort socialt indhold
 • Petanque er et godt supplement til andre aktiviteter
 • Petanque er et meget udviklende spil
 • Petanque er et meget taktisk spil
 • Petanque er et teknisk spil
 • Petanque styrker motorikken
 • Petanque giver motion og frisk luft

Petanque er en sportsgren, der på landsplan udøves af ca. 20.000 personer.

Petanquespillet kræver ikke noget specielt udstyr udover kuglerne og er således en billig sport. Prisen for tre kugler, som hver spiller skal have, koster fra 400 kr. til 2.000 kr.

Rødvinsturnering

Rødvinsturneringerne er Hornbæk Petanques ”nerve”, hvor alle klubmedlemmer kan deltage.

Der er stor prestige i at blive årets mester sammenlagt.

I løbet af 2020 bliver der afviklet 10 rødvinsturneringer. I hver turnering bliver der givet 5 point til vinderen, 4 point til nr. 2, 3 point til nr. 3, 2 point til nr. 4 og 1 point til de øvrige deltagere, der møder frem til tiden. Den spiller, der ved årets slutning har samlet flest point, bliver kåret som “Allover-mester”. Det koster kr. 20,- pr. gang. Der er præmie til de fire bedste.

Vinterrødvinsturneringen 2019/2020 følger helt de samme regler, dog spilles der kun 5 turneringer, og det er gratis at deltage.

Se ARRANGEMENTER OG RESULTATERVINTERRØDVIN ARRANGEMENTER OG RESULTATER

Træning

I sommerhalvåret træner vi på banerne onsdage kl. 10 (seniorpetanque) og tirsdage kl. 19-21. Banerne er derudover til rådighed for spil/kampe på alle andre tidspunkter.

Hvis du mangler inspiration til træning herunder øvelser i kasteteknik og taktisk træning, så har DGI lagt noget glimrende materiale på deres hjemmeside. Link til “Træn selv” finder du her

I vinterhalvåret er der desuden mulighed for at træne i Gribskov Petanque’s indendørs hal i Gilleleje, tirsdage kl. 19 og søndage kl. 10. Et vintermedlemskab i Gribskov koster 250 kr.

Træning og instruktion hver tirsdag kl. 19 – 21, v/ Lasse

Starttidspunktet i 2020 vil blive meldt ud til medlemmerne på mail

Download spilleregler

Årets spiller

Hornbæk Petanque har de senere år uddelt en pris til “Årets spiller”. Prisen bliver uddelt ved generalforsamlingen, som afholdes i slutningen af marts og blev første gang uddelt ved petanquefesten i 2008.

”Prisen for årets spiller gives til et klubmedlem, der har ydet en særlig og bemærkelsesværdig indsats i løbet af året, det kan enten have været på banerne, hvor den enkelte spiller har gennemgået en stor spillemæssig udvikling og/eller har opnået fremragende resultater eller et medlem, der har ydet en særlig indsats til glæde og gavn for hele klubben.”

TIDLIGERE VINDERE

Hornbæk Petanque har i de senere år vundet adskillige mesterskaber inden for DPF og DGI.

Placeringer ved mesterskaber

"Petanque er nemt at lære, men svært at spille"

Seniorpetanque

Seniorpetanque 2020 starter onsdag den 1. april kl. 10.00

Seniorpetanque spilles hver onsdag kl. 10.00 i hele sommersæsonen. Vi starter op først i april måned og slutter sidst i oktober måned d.v.s. den 28. oktober.

Alle kan deltage. Det koster ikke noget at spille. Man skal dog være medlem/eller blive medlem af Hornbæk Petanque.

Der føres for spændingens skyld et regnskab for hver spiller, d.v.s. at opnåede points tælles løbende sammen, så vi ved evalueringsmødet sidst på sæsonen kan kåre sæsonens ”vinder”.

Stillinger og vindere

Holdturneringer 2019

Hornbæk Petanque deltager med flere hold i de turneringer, som Dansk Petanque Forbund og DGI (Nordsjælland) udbyder, herunder Sommerlandsturneringen, Dansk Veteran Cup, Klør 5 (indendørs vinterturnering) og DGI-regions turneringen for 6-mands og 4-mands hold.

Stillinger og vindere

Klubmesterskaber

Hornbæk Petanque arrangerer hvert år klubmesterskaber i disciplinerne: Single, Double og Triple.

Indtil videre har klubben har sat mesterskabet i Mix-double på standby og arrangerer i stedet Helsingør Kommunemesterskab, der er en åben double turnering for medlemmer af kommunens andre petanqueklubber, samt personer der er bosat i kommunen og ikke nødvendigvis medlem af en klub.

Se lister

KALENDER

I HIF’s kalender kan du få et overblik over de arrangementer der finder sted i Hornbæk Petanque. Foruden Hornbæk Petanques egne arrangementer er alle indtil dato kendte DPF og DGI-arrangementer sat ind i kalenderen.

SE KALENDERSpillekalender 2020Vinterkalender 2019/2020

NYHEDER

Kan du lide at følge med i petanqueaktiviteter eller fordybe dig i referater, finder du alt du leder efter i vores nyhedsblog. Vi lægger alt ind her, som har relevans for medlemmerne.

BadmintonFitnessFodboldFodboldens VennerGeddenGymnastikafdelingenHornbæk GolfklubHornbæk IF HåndboldHovedafdelingenKrocketPetanqueSkytteforeningenTenninsVenskabsklubVinterbadelauget
februar 18, 2020

Fastelavnsfest

Husk det er på lørdag den 22. februar 2020 kl. 13.30 i Hornbæk Hallen
BadmintonFitnessFodboldFodboldens VennerGeddenGymnastikafdelingenHornbæk GolfklubHornbæk IF HåndboldHovedafdelingenKrocketPetanqueSkytteforeningenTenninsVenskabsklubVinterbadelauget
februar 11, 2020

DIF & DGI’s Foreningspulje

Den 1. marts 2020 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber til og med 2021, kan findes…
BadmintonFitnessFodboldFodboldens VennerGeddenGymnastikafdelingenHornbæk GolfklubHornbæk IF HåndboldHovedafdelingenKrocketPetanqueSkytteforeningenTenninsVinterbadelauget
februar 7, 2020

Det nyeste nummer af Hornbæk Idrætsforenings klubblad Februar 2020 er gået i trykken og efterfølgende sendes det ud til samtlige husstande i postområde 3100. Læs nyhederne fra…

Her kan du læse

Årsberetninger

Årsberetning 2018/2019

HORNBÆK PETANQUE
28. ordinære generalforsamling
Lørdag den 16. marts 2019

Formandens beretning

Kære medlemmer

Så er vi samlet her igen til endnu en generalforsamling i Hornbæk Petanque.

Vi var kun lige begyndt sæsonen, da klubbens 1. hold fik tildelt en velfortjent cadeau ved Hovedgeneralforsamlingen i Hornbæk Idrætsforening, holdet fik nemlig overrakt Idræts- og Kulturprisen, som er en pris, der hvert år bliver uddelt til en person eller en gruppe af personer, der har gjort et særligt stort arbejde for idræts eller kulturlivet i HIF.

Peter Poulsen opfordrer hvert år underafdelingerne til at komme med forslag til kandidater, hvorefter Forretningsudvalget så bagefter tager den endelige beslutning, om hvem der skal have årets pris.

Jeg læste idrætsforeningens vilkår igennem og gik straks derefter i gang med at formulere en mail, hvori jeg argumenterede for, at klubbens 1. hold kunne være et godt bud til prisen, eftersom ingen andre sportsgrene under HIF kunne bryste sig af at være rykket op til 1. division.

Det forslag faldt tilsyneladende i så god jord, at Forretningsudvalget valgte, at holdet og Hornbæk Petanque skulle have prisen.

Der var blot lige en lille detalje. Jeg måtte ikke sige noget til nogen, da det skulle være en hemmelighed.

Det var svært, for hvordan får man 12 mennesker til at møde op til Hovedgeneralforsamlingen uden et hint, om hvorfor det.

Jeg ventede med at informere holdet til dagen før, da vi var samlet til 1. runde i SLT i Tappernøje. Desværre havde alt for mange af spillerne lagt andre planer for søndagen, så det var kun Lars Leo, Erik og mig selv, der var til stede ved prisoverrækkelsen.

DPF og SLT

Hornbæk Petanque var i 2018 repræsenteret med tre hold ved SLT. Et hold i 1. division, et hold i DK-serien og et hold i Regionalrækken. 31 spillere havde tegnet licens, og klubben købte desuden også en frilicens, som blev benyttet af forskellige reservespillere under alle fire spillerunder.

Alle resultater bliver løbende lagt på Petanque Portalen, så alle kan følge med. Som regel bliver det først rigtig spændende, når vi når til den sidste runde. Det blev det i særdeleshed i sidste sæson.

Klubbens 1. hold lagde ud med en meget flot 3. plads i 1. runde. Men til trods for holdets mange gode intentioner var det ikke i stand til at bevare placeringen, og efter tredje runde på Nordfalsters svære baner var holdet nu rykket så meget ned, at det lå på en faretruende nedrykningsplads. Holdet formåede heller ikke at rejse sig ved de afsluttende og afgørende kampe i Hedebo, men takket været nogle af vores modstandere og deres indbyrdes resultater, overlevede det kun lige med nød og næppe. Tak skæbne og gudskelov for det!

Klubbens hold i DK-serien var med ny holdleder og en del nye spillere, der for nogles vedkommende ikke havde erfaring med kampe på lidt højere niveau. Holdet endte på en 6. plads i puljen, men der var samlet set ikke den store forskel i holdets point i forhold til puljevinderens. Der var derimod et betydeligt større spring ned til de to nedrykningshold.

Regionalholdet var som sådan ikke et nyt hold, men holdlederen var. Grethe havde accepteret at overtage holdet, og hun gjorde alt, hvad der var muligt for at skabe et godt hold, men hendes spillere var desværre ikke lige loyale, så hun måtte gang på gang benytte frilicensen for at kunne stille hold. Det betød nogle gange, at frustrationerne stod i kø indtil løsningen lige så stille faldt på plads. Holdet endte på en flot 2. plads ved sidste spillerunde, et resultat der gav plads til en ekstra chance for at rykke op ved det sidste og endelige oprykningsspil i Roskilde. Holdet bestod, for den chance ville man ikke passere.

Det har altid været sådan, at man skal have en licens for at kunne spille turneringer under DPF herunder selvfølgelig også DM. Det skal man stadig, men nu er det blevet gratis for den enkelte spiller at få den. Forslaget, der har været undervejs i et par år, blev vedtaget på DPF’s Repræsentantskabsmøde i november sidste år. Formålet med dette er i direkte konkurrence med DGI at sidestille alle petanquespillere, ligesom DPF også har den klare forventning, at flere ønsker at deltage i SLT, til trods for man på forhånd ved, at man ikke kan være med hver gang. Jeg sagde lige før, at det er gratis, men det er det så alligevel ikke, for klubberne skal fremover betale et langt større holdgebyr helt afhængig af, hvor mange spillere der er på et hold i de enkelte rækker. Eliten og divisionerne spiller med ni spillere plus reserver, og fra i år skal der kun være syv spillere på DK-serie hold, hold i regionalrækkerne fortsætter uændret med syv spillere.

Hornbæk veteraner dvs. Toms Søndagsklub deltog i Dansk Veteran Cup. Turneringen var sidste år blevet ændret, således at holdene i puljen kun spillede mod hinanden en enkelt gang, enten ude eller hjemme. Der var denne gang mange stærke nordsjællandske hold i puljen, så resultatmæssigt blev det kun til en sejr til Hornbæk.

DGI

Hornbæk deltager hvert år med fem hold i DGI’s regionsturnering, fordelt med tre 6-mands hold og to 4-mands hold. Fire hold er placeret i bedste række A, og et hold spiller i række B.

Helt som traditionen byder sig, så var Hornbæk også denne gang repræsenteret med et hold ved DGI’s Landsmesterskab. Det var Ingrid og hendes 4-mands hold, der efter overbevisende at have vundet regionsturneringen i Ferslev Skibby, fik æren af at repræsentere Nordsjælland ved LM i Lem. Her spillede holdet sig til en flot bronzemedalje.

Klubbens bedste 6-mands hold med Rasmus og drengene i spidsen, spillede sig ligeledes til toppen af regionsturneringen ved at vinde deres pulje med otte sejre i otte kampe. Det er flot! Hornbæk havde fået værtskabet og lagde baner til finalespillene, der stod mellem Gribskov, Helsingør, Lynge og Hornbæk. Hornbæks hold endte desværre på en noget skuffende 2. plads efter at have misset blot en enkelt men vigtig delkamp. Det var Lyngeholdet, der vandt.

Vinterturnering

Hornbæk har deltaget med to hold i vinterturneringen ”Klør 5”, som er en indendørsturnering, der spilles over fire forløb med fem spillere på holdet og seks hold i en pulje. Der spilles i hver runde en triple og en double. Alle hold spiller mod alle hver gang.

Turneringen er ”opfundet” af Jørgen Slot, og er i dag blevet en del af DPF’s vintertilbud til spillere øst for Storebælt.

Fordelen ved denne turnering er først og fremmest, at man spiller indendørs i en opvarmet petanquehal i Københavnsområdet, men den største fordel er nok, at alle kampe spilles på tid. Hver kamp varer præcis 50 minutter. Starttidspunktet er kl. 10.30 og alle ved, at kl. 16 er det hele afsluttet.

Interne turneringer og arrangementer

Seniorpetanque onsdag formiddag fortsætter med at være en spiller magnet for klubbens ældre medlemmer, der bare ønsker at spille hyggepetanque en gang om ugen. Deltagerantallet i den gennemgående turnering, der spilles fra start april til slut oktober, var det største i mange år, eftersom der samlet deltog 52 spillere.

Årets senior vindere blev hyldet ved evalueringsmødet i klubhuset med uddeling af præmier til sejrherren Bubandt, nr. 2 blev Jesper Haase og nr. 3 Else.

Selv i vinterhalvåret er der mange seniorspillere, der trodser vejr og vind og møder op til kampe og social hygge hver onsdag formiddag. Det er sejt!

Rødvinsturneringerne om lørdagen er også meget populære, her er deltagerantallet knap så højt, men med et gennemsnit på 24 spillere per turnering og med et samlet deltagerantal på 46 vil jeg mene, at det i høj grad er en turneringsform, der er attraktiv for klubbens medlemmer.

Rasmus blev en suveræn All-over vinder med en samlet score på 35 point. Det er der aldrig nogen før ham, der har præsteret. Og så deltog han for øvrigt ikke i dem alle.

Klubmesterskaberne har ikke helt den samme tiltrækningskraft, og så alligevel ligger deltagerantallet på et nogenlunde konstant niveau i de forskellige mesterskaber dog med undtagelse af mix-doublen. Hertil var interessen for at deltage desværre for nedadgående. Det har så fået den konsekvens, at vi har sat mix-doublen på hold, i hvert fald indtil videre.

De øvrige mesterskaber havde i 2018 følgende deltagerantal:

Single: 25 spillere
Double: 12 hold dvs. 24 spillere
Triple: 10 hold dvs. 30 spillere

Vindere af single blev:
1. Rasmus
2. Morten
3. Mads

Vindere af double blev:
1. Mads og Morten
2. Daniel og Rasmus
3. Brødrene Serup, Henning og Niels

Vindere af triple blev:
1. Else, Grethe og Morten
2. Henning J, Jens-Åge og Peter
3. Mads, Morten og Rasmus

Stort tillykke til alle vinderne – og bid så mærke i, at guld- og sølv i triple ikke blev vundet af nogle af ”drengene”.

Åbne turneringer

Den første turnering jeg vil nævne, er Nordkyst Cup. Den bliver altid spillet ca. to uger før SLT går i gang og bruges primært som en testturnering for de nordsjællandske klubbers 1. hold. Hornbæk havde igen værtskabet, men på grund af den meget lange og ekstrem våde vinter, var vores baner absolut ikke anvendelige. Vi flyttede så i stedet turneringen indendørs til hallen i Gilleleje.

Vinder af Nordkyst Cup blev Hornbæks 1. hold efterfulgt af Lynge på 2. pladsen. Begge hold spillede sidste år i 1. division. Hornbæks 2. hold i DK-serien kom med som erstatning for det tidligere Tributor hold, det fik en fornem 3. plads foran Gribskovs 2. divisions hold.

Strandpetanque blev afviklet på ”lillestranden” i det mest fantastiske sommervejr. 14 hold á 6 spillere deltog i turneringen heriblandt to hold fra Helsingborg og et enkelt hold fra en lille lokal petanqueklub i Helsingør.

Vindere blev:
1. ”Bjørnebanden” fra Hornbæk
2. ”De sex blå” fra HPK2003
3. “The Bitch Boys” fra Hornbæk

Hornbæk Open, som er klubbens største turnering, havde sidste år deltagelse af 44 hold fra 17 forskellige klubber. Hornbæk var repræsenteret med 12 hold.

Vindere blev:
Kenneth og Peter, Hvidovre/Gribskov

Bedste Hornbæk hold blev Mads og Rasmus, de vandt meget overbevisende B cuppen.

Kommunemesterskabet blev for anden gang afviklet på Hornbæks baner denne gang med deltagelse af 13 hold, de kom fra klubberne Brohuset i Helsingør, HPK2003 og så selvfølgelig Hornbæk.

Vindere blev (alle fra Hornbæk):
1. Jonatan og Morten
2. Else og Jesper
3. Joe og Peter

DIF og DGI’s Foreningspulje

Sidste år blev der åbent op for en helt ny mulighed for at søge om støtte og tilskud til aktivitetsprojekter rundt om i landets mange idrætsforeninger.

DIF og DGI havde nemlig indgået et samarbejde omkring en fælles vision, der hedder ”Bevæg dig for livet”, og som går ud på at få flere danskere til at dyrke idræt i en forening.

Formålet med DIF og DGI’s Foreningspulje er at støtte og hjælpe foreningerne med målrettede udviklingsprojekter, hvor bl.a. indkøb af idrætsmaterialer eksisterer som en af de mange muligheder.

Hornbæk Petanque ansøgte om midler til indkøb af 15 sæt godkendte petanquekugler, som skulle bruges i forbindelse med et idrætsprojekt for elever fra Hornbæk Skole. Klubbens ansøgning blev godkendt, og vi fik bevilget et beløb på 9800 kr.

Skolernes motionsdag

Alle folkeskoler rundt om i landet afholder en idræts/ motionsdag hvert år i uge 41 på den sidste skoledag før efterårsferien.

Hornbæk Petanque var en af HIF’s fem underafdelinger, der deltog i motionsdagen, hvor vi havde hyret elitespilleren Daniel Presuti til at introducere sporten til skolens 6.-8. klasses elever.

Vi havde fået oplyst, at ca. 70 elever ville deltage i løbet af dagen. Der kom dog knap så mange, men de der mødte op, fik helt sikkert en fornøjelig dag med mange udfordringer og gode oplevelser.

Selvom mange af eleverne syntes, det var sjovt at spille petanque, så havde vi desværre ikke held med at rekruttere nogle af de unge mennesker til sporten. Et års gratis medlemskab var alligevel ikke så attraktivt.

Hornbæk Petanque regner med at være med igen til efteråret.

Baneanlægget

Mads og hans mange hjælpere sørger for, at vores baner altid er præsentable og i tiptop stand. Det sætter vi stor pris på, så mange tak for det.

Klubben råder nu over baner med tre forskellige typer underlag, idet der sidste år blev lagt sort stenmel på fem af de nye baner samt en ny bande, der adskiller de to banetyper.

For at lette arbejdet med at vedligeholde banerne og holde dem fri for ukrudt har klubben investeret i en gårdharve, der let kan kobles til vores havetraktor. Harven er i stand til at bortskære ukrudt og rive banerne i samme arbejdsgang.

Helsingør Kommune afslog sidste år at give os materialetilskud, så harven har vi selv betalt for.

Bestyrelsen

Bestyrelsen har siden sidste ordinære generalforsamling været samlet fem gange for at tilrettelægge og evaluere sæsonens mange arrangementer, men vi har også brugt tid på at brainstorme omkring nye ideer og projekter i fremtiden, herunder tænkelige muligheder for faciliteter til indendørs petanque.

Gitte har som den eneste ønsket at forlade bestyrelsen, som hun har været en del af siden 2006. Gitte er desværre ikke til stede i dag, da hun er på ferie, men vi fik da sagt pænt farvel til hende ved sidste bestyrelsesmøde, hvor hun også blev takket for sin indsats.

Dødsfald

I den forgangne sæson har vi desværre også måttet sige farvel til to dejlige mennesker. Arne Boel havde trods sin sygdom glædet sig til at blive en del af Hornbæk Petanque, men den glæde blev sørgeligt nok alt for kort for både ham og os, idet han gik bort efter blot fem måneders medlemskab.

Den anden person, vi har mistet, er Bob Emmonds. Bob elskede at spille petanque, og var der ikke andre på banerne, så trænede Bob også gerne alene for at optimere sit spil. Bob var et utrolig vellidt medlem af klubben og en altid behagelig makker at spille med. Bob har i årenes løb vundet indtil flere klubmesterskaber, og i 2008 blev han hædret med prisen som Årets Spiller.

Arne og Bob vil blive savnet. Æret være deres minde.

Afslutning

Jeg er ved at nå til vejs ende og vil som altid slutte min beretning med at takke alle medlemmer for deres vedholdende engagement på banerne og i klubben og især takke alle jer, der altid stiller sig til rådighed, uanset hvilke store eller små arbejdsopgaver det drejer sig om. Klubben ville aldrig være den samme uden jeres værdifulde hjælp.

Lars Leo, som er klubbens største sponsor, skal have stor tak for at stille sine dyre maskiner til rådighed, hver gang behovet er der. Lars Leo skal også have en ekstraordinær stor tak for den flotte donation af 25 sæt professionelle petanquekugler til klubben i forbindelse med skolernes motionsdag.

Jeg vil yderligere takke:

Alle holdlederne, der hver gang gør deres bedste for at sætte det mest optimale hold.

Jørgen, der har været træner for DK-serieholdet og regionalholdet.

Festudvalget, der igen igen leverede en sjov og uforglemmelig fest.

Tak til min bestyrelse for et godt og til tider også underholdende samarbejde. Tak til Hornbæk Idrætsforening med Peter Poulsen i spidsen for god sparring, – tak til Stig, der altid er til at få fat i og tak til Susanne Holst i klubhuset.

Til allersidst vil jeg blot nævne, at Hornbæk Petanque i 2018 havde registreret 85 medlemmer, det er 2 medlemmer mere i forhold til året før.

Det var ordene, tak skal I have.

Kirsten Madsen
Formand

Årsberetning 2017/2018

HORNBÆK PETANQUE
27. ordinære generalforsamling
Lørdag den 17. marts 2018

Formandens beretning

Hornbæk Petanque og ikke mindst Hornbæks mange dygtige petanquespillere opnåede i sidste sæson at gøre sig gældende på flere fronter, først og fremmest i forbundet sommerlandsturnering, hvor klubbens to licenshold formåede at spille sig til oprykning.

Det var selvfølgelig en kæmpestor triumf for spillerne, men også en succes historie, der rakte meget længere ud end blot til vores lille petanqueafdeling. Klubben modtog lykønskninger fra mange sider, herunder også fra idrætsforeningens hovedbestyrelse, der ønskede os tillykke med det meget flotte resultat. Til samme HB møde faldt der i øvrigt en ret sjov bemærkning, om vi nu skulle til at bygge et nyt stort petanque stadion i Hornbæk.

Klubbens 1. hold var placeret i den vestlige 2. divisions pulje, så vi skulle to gange til Sønderjylland for at spille. Udover nogle meget lange dage, der inkluderede flere timers transport, så bød turene naturligvis på adskillige meget tætte og spændende kampe og ikke mindst et fantastisk fællesskab, hvor hver og en var yderst bevidst om deres eget ansvar for holdets succes. Hornbæk blev, som alle ved, en suveræn vinder af puljen.

2. holdet skulle køre knap så langt til deres kampe, der blev spillet i Hovedstadsområdet. Holdet var havnet i en pulje med et ulige antal hold, hvilket betød, at der blev enkelte oversidder kampe undervejs i turneringen. Ufrivillig pause ødelægger i min optik desværre alt for ofte et holds flow, så det var derfor først i den allersidste kamp på den sidste turneringsdag, at holdet endelig kunne hive sejren hjem med den eftertragtede førsteplads.

Hornbæk deltog med 5 hold i DGI’s regionsturnering, fordelt med 3 hold i seksteten og 2 hold i kvartetten.

Helt som traditionen byder sig, så var Hornbæk også denne gang repræsenteret med et hold ved DGI’s Landsmesterskab. Det var naturligvis Rasmus og hans mandskab, der efter overbevisende at have vundet sekstete turneringen i Nordsjælland, fik æren af at drage sydpå til Flensborg. Trods holdets meget høje ambitioner kvalificerede det sig ikke til finalespillene, men som jeg kunne forstå på drengene, så havde turen alligevel været en god oplevelse og helt i top.

Klubbens bedste kvartet hold, med Ingrid i spidsen, spillede sig ligeledes til toppen af regionsturneringen, hvor det fik en pæn 3. plads ved finalestævnet i Huseby.

For klubbens øvrige hold i DGI turneringen blev det resultatmæssigt til en oprykning for det ene 6-mands hold, en status quo for det andet 6-mands hold og en ærgerlig, men forudset nedrykning for kvinde kvartetten. Men… som det ser ud i skrivende stund, forbliver kvinderne i A-rækken, eftersom to klubber længere op ad ranglisten har trukket deres hold.

Hornbæk deltog endvidere med et enkelt hold i Dansk Veteran Cup. Her opnåede holdet en 3. plads i puljen.

Den sidste holdturnering, som Hornbæk prøvede kræfter i, var vinterturneringen Klør 5, som netop er blevet færdigspillet. Holdet gjorde alt, hvad det kunne, men modstanderholdene var simpelthen alt for skarpe og meget bedre til at spille på de særdeles svære indendørs baner, som især Stalden og Hedebo’s nye hal råder over.

Interne turneringer og arrangementer

Seniorpetanque vedblev også i sidste sæson med at være en spiller magnet for klubbens ældre medlemmer, der bare ønsker at spille hyggepetanque en gang om ugen. Henover sæsonen deltog i alt 49 spillere.

Årets senior vindere blev hyldet ved evalueringsmødet i klubhuset med uddeling af præmier til sejrherren Niels, nr. 2 blev Jannie og nr. 3 Bubandt.

Hvad angår rødvinsturneringerne så ligger deltagerantallet i disse på et nogenlunde konstant niveau, på ca. 20 spillere. Det største antal spillere var i den første rødvinsturnering, der blev spillet lige efter generalforsamlingen. Her deltog 25 spillere.

Rasmus blev en suveræn All-over vinder med en samlet score på 27 point. Han formåede at vinde 4 af de 10 rødvinsturneringer.

Klubmesterskaberne er åbne for alle klubbens medlemmer, men da turneringerne ikke er specielt sociale, medfører det desværre, at alt for mange ikke ønsker at deltage, selvom der også bliver afviklet en sideløbende rødvinsturnering. Konkurrencen for at vinde medaljer er selvfølgelig skarp, men hav in mente at på en god dag kan alle spillere slås, selv klubbens unge drenge.

Vindere af klubmesterskabet i triple blev:
1. Mads, Morten og Rasmus
2. Kirsten, Jørgen og Robert
3. Kirsten, Bjarne og Jesper

Vindere af klubmesterskabet i mix-double blev:
1. Janne T. og Jørgen
2. Suzette og Jesper
3. Jannie og Joe

Vindere af klubmesterskabet i single:
1. Rasmus
2. Jeppe
3. Jørgen

Vindere af klubmesterskabet i double blev:
1. Morten og Rasmus
2. Jonatan og Mads
3. Kirsten og Jørgen

Arrangementet grillpetanque med gæster, som sidste år blev flyttet til stranden, blev vundet af en storspillende Steffen.

Åbne turneringer

Strandpetanque blev for første gang spillet på tid med plads til en fælles lang frokostpause. Den ændring er jeg ret sikker på faldt i god jord. 14 hold á 6 spillere deltog i turneringen.

Vindere blev:
1. Reserve Vorterne
2. U21
3. The Bitch Boys

Hornbæk Open, som er klubbens flagskib, havde deltagelse af 40 hold fra 13 forskellige klubber deriblandt flere elite spillere.

Vindere blev:
1. Jens og Michael, Holbæk
2. Dennis og Jimmy, Starmasters
3. Mads og Rasmus, Hornbæk

Kommunemesterskabet blev for første gang afviklet på Hornbæks baner med deltagelse af 17 hold, der repræsenterede klubberne Espergærde, Helsingør og selvfølgelig Hornbæk.

Vindere blev (alle fra Hornbæk):
1. Morten og Rasmus
2. Jonatan og Mads
3. Joe og Peter

Baneanlægget

Som I kan læse i årsregnskabet, så brugte vi sidste år rigtig mange penge på vores baner og de tilhørende faciliteter. Vi havde længe haft et ønske om at forlænge overdækningen langs hegnet ved de gamle baner til den dobbelte længde, og ved hjælp af et tilskud fra Helsingør Kommune på 7000 kr. kunne denne drøm også blive en realitet. Arbejdet blev sat i værk og udført på frivillig basis under ledelse af Peter, der fik stor assistance af både Knud og Stig. De tre herrer blev belønnet for deres flotte arbejde med et gavekort på 500 kr. til Fiskehuset i Hornbæk.

Da overdækningen var direkte årsag til, at en stor del af banen kom til at ligge i skygge ved aftenspil, besluttede vi at sætte armaturer op på hele længden af tværbjælken for at optimere lysforholdene under vores kampe. Den opgave blev i løbet af sensommeren løst til punkt og prikke af vores egen elinstallatør Henning. Henning blev ligeledes belønnet med et gavekort til Fiskehuset.

Mads og hans mange hjælpere har sørget for, at vores baner altid er præsentable. Arbejdet med at lægge ny belægning på 4 af de nye baner er dog endnu ikke blevet færdig. Stenmelet blev først leveret i slutningen af november, og da vintervejret ikke ligefrem har været det bedste til den slags arbejde, må vi have de hårde baner til gode lidt endnu.

Helsingør Kommune gav klubben et tilskud på 3000 kr. til stenmelet.

Hærværk og tyveri

Vi har igennem de senere år desværre været udsat for gentagne tilfælde af hærværk på og omkring vores baner. Vi er adskillige gange blevet mødt med henkastede cigaret skodder i massevis, der har været talrige knuste flasker og indtil flere ødelagte tagplader på vores overdækninger. Det værste har dog været, at nogle af bænkene har været smurt ind i afføring. Det var bare så ulækkert.

Klubben har intet imod, at unger mennesker bruger vores faciliteter, men de skal dæleme opføre sig ordentligt, så længe de hænger ud på vores område!

Sidste sommer havde vi desuden den ærgerlige oplevelse at blive udsat for indbrud i vores nye depot rum. Foruden to forholdsvis nye pavilloner blev der stjålet noget værktøj samt nogle ukrudtsmidler.

Træning

Som et forsøg og et tilbud til klubbens spillere afholdte jeg i maj og juni nogle træningsseancer, der primært havde fokus på forbedring af kasteteknik og til dels også kamptaktik. Øvelserne blev hver gang afsluttet med en enkelt kamp.

Kursus

Klubben havde i juni inviteret Kenneth Dreyer til at holde et foredrag om mentaltræning. Trods et noget lavt fremmøde, så håber jeg, at de spillere der mødte op, fik noget lærdom med hjem, de kan bruge fremover.

DGI LM for 4mand hold

Hornbæk Petanque lagde sidste år billet ind på værtskabet for DGI Landsmesterskaberne for kvartethold, som skal afholdes den 6. og 7. oktober 2018.

Glæden var naturligvis stor, da DGI meddelte os, at Hornbæk ville få arrangementet.

Men da DGI for nylig sendte klubben alle deres retningslinjer med diverse krav samt budget, måtte vi efter mange overvejelser og lange drøftelser i bestyrelsen desværre konkludere, at vi ikke kunne få arrangementet og især ikke dets økonomi til at hænge sammen. Hovedårsagen ligger i, at DGI har et ufravigeligt krav om, at der skal tilbydes gratis overnatning til de spillere, der måtte ønske det. Det ville efter vores opfattelse ikke alene blive dyrt, for intet er gratis i Hornbæk, det ville også betyde, at vi skulle stille ressourcer til rådighed 24-7 under hele forløbet. Hornbæk Petanque har derfor trukket sig fra værtskabet.

Bestyrelsen

Bestyrelsen, som har været den samme i mange år, står nu over for en udskiftning af to medlemmer. Det ene medlem, Steffen, har valgt ikke blot at forlade bestyrelsen, men også at melde sig helt ud af klubben. Bestyrelsen har herefter enstemmigt besluttet, at hans mandat ikke skal erstattes, og at der derfor ikke skal vælges en ny i dag. Steffens arbejdsopgaver er allerede blevet uddelegeret til andre i bestyrelsen. Steffen skal have stor tak for de 6 år, han har siddet i bestyrelsen og især for det store arbejde, han har udført for at markedsføre klubben i medierne.

Det andet bestyrelsesmedlem, der fratræder, er Irene. Irene har været med i en menneskealder, hun blev valgt ind i bestyrelsen i 2002. Det er 16 år!

Irene udfyldte i de første mange år rollen som sekretær, derefter var hun i en periode næstformand, og da Alice stoppede som kasserer i 2012, var Irene med hendes regnskabsmæssige baggrund den helt naturlige arvtager til jobbet.

Det arbejde har Irene udført særdeles godt. Hun har haft styr på alt, så det er med vemod, at vi i dag skal sige farvel til hende. Irene har været en fornøjelse at arbejde sammen med.

Irene stopper dog ikke helt. Hun sørger naturligvis for, at vores næste kasserer bliver sat grundigt ind i arbejdet. Irene fortsætter også med at være ansvarlig for seniorpetanque om onsdagen.

Afslutning

Jeg vil som altid slutte min beretning med at takke alle for deres vedholdende engagement og ikke mindst takke alle jer, der gang på gang stiller sig frivilligt til rådighed for bestyrelsen og klubben, uanset hvilke store eller små arbejdsopgaver det drejer sig om. Klubben ville aldrig kunne fungere uden jeres værdifulde hjælp.

Lars Leo skal også have stor tak for at stille sine dyre maskiner til rådighed, hver gang behovet er der.

Min bestyrelse fortjener naturligvis også at blive takket for et kompetent og godt samarbejde. Jeg vil ligeledes sige stor tak for et godt samarbejde til Idrætsforeningen med Peter Poulsen i spidsen samt til Stig og til Susanne Holst i klubhuset.

Her på falderebet vil jeg blot nævne, at Hornbæk Petanque i 2017 havde registreret 83 medlemmer. Det er 1 medlem mere i forhold til 2016.

Det var ordene, tak skal I have.

Jeg vil nu overrække et par flasker vin og en buket blomster til Irene.

Kirsten Madsen
Formand

Årsberetning 2016/2017

HORNBÆK PETANQUE
26. ordinære generalforsamling
Lørdag den 18. marts 2017

Formandens beretning

Kære medlemmer,

Sidste sæson var i høj grad præget af klubbens 25 års jubilæum, som selvfølgelig skulle fejres, og det gjorde vi ikke bare på en men på flere måder. Bestyrelsen havde allerede året forinden bestemt sig for at indlede jubilæumsåret ved at give klubbens medlemmer den gave, at alle 10 rødvinsturneringer skulle være gratis at deltage i. Vi havde også besluttet, at jubilæet skulle markeres med et til lejligheden specielt designet jubilæumslogo i flere farver, ligesom vi i samme øjemed fik tegnet et nyt og mere tidssvarende logo til vores klub tøj. Festlighederne blev toppet og rundet af med vores velbesøgte reception i slutningen af august, hvor vi foruden at fejre os selv, også var værter for regionsfinalerne i DGIs kvartet turnering.

Bestyrelsen afholdte sidste år en del flere bestyrelsesmøder, end vi plejer, og årsagen var hovedsagelig jubilæumsreceptionen og dens forberedelse.

Her kommer et lille udpluk af nogle af de emner og aktiviteter, vi har haft oppe at vende:

1. DPF havde i april et trænerkursus i Gilleleje, som Bubandt og jeg valgte at deltage i. Kurset blev ledet af Krumme og Morten Junge med deltagere fra Gribskov, Helsingør og Hornbæk. Kurset bestod primært af teoretiske problemstillinger med efterfølgende diskussioner, hvor viden og erfaring blev udvekslet. Praktiske øvelser var der ikke så mange af, men på det teoretiske plan et i øvrigt OK kursus.

2. Senere samme måned var Hornbæk vært for 1. runde i DPF’s sommerlandsturnering for begge de to puljer, som Hornbæks hold spillede i. Der ville altså komme ca. 110 petanquespillere til Hornbæk. Og da vejret i april kan være meget omskifteligt, havde vi besluttet at sætte et telt op, så ville vi i alle tilfælde også have et sted, hvor morgenmaden og kaffekanderne kunne placeres. Vi havde af samme årsag også meldt ud til klubbens medlemmer, at der ville være behov for hjælp til at få løst dagens mange små opgaver, og heldigvis var der flere, der meldte sig under fanerne. Det skal I have stor tak for.

3. Teltet blev stillet op aftenen før, men nattens noget uventede og kraftige vind fik desværre den følge, at teltet blev totalskadet, så det blev efterfølgende kasseret.

4. Tributor havde på daværende tidspunkt sat deres 2 store telte til salg. Vi tog derfor en hurtig beslutning om at købe det ene. Da det kom Lars Leo for øre, var han ikke sen til at forære klubben det som gave. Lars Leo, du skal som altid have tusinde tak for din store gavmildhed.

5. Vi har ved flere af vores bestyrelsesmøder talt om, at det ville være ideelt, hvis vi havde et par enkelte baner med en hård og glat overflade, sådan at vi ikke altid kommer til kort, når vi eksempelvis spiller landsturnering. Vi har derfor besluttet, at vi i år vil anlægge 4 baner med stenmel. Bestyrelsen har desuden et ønske om at forlænge halvtaget ved de gamle baner, så det dækker hele hegnet. Begge projekter har vi søgt midler til via kommunens forskellige tilskudspuljer.

6. Der var et absolut flertal i bestyrelsen til forslaget om, at Hornbæk Petanque overtager Helsingørs Kommunemesterskab fra denne sæson. Så vidt jeg har fået at vide, så er Snekkersten Petanque ikke længere en aktiv klub.

7. Vedrørende træning, så har bestyrelsen et udtalt ønske om, at træning torsdag aften bliver bedre organiseret. Træningen har hidtil været uforpligtende, men det skal helst være sådan, at alle klubbens medlemmer kan regne med, at der til enhver tid vil være nogle at spille med.

Holdturneringer

Hornbæk deltager med 5 hold i DGI’s regionsturnering, 2 hold i DPF’s sommerlandsturnering og 1 enkelt hold i DPF’s veteran cup.

Hornbæk fik igen mulighed for at repræsenterede Nordsjælland ved DGI’s Landsmesterskaber, denne gang i sekstete. Ingrids hold vandt titlen som regionsmestre, men det var primært klubbens unge spillere og et par enkelte ”midaldrende mænd”, der tog turen til Nykøbing Mors. Holdet opnåede en flot og fornem 5. plads blandt 16 deltagende hold.

For klubbens øvrige hold i DGI turneringen blev det resultatmæssigt status quo for det ene 6-mands hold og en ærgerlig, men ventet nedrykning for det andet 6-mands hold.

Klubbens to kvartet hold holder pænt skansen og fortsætter i den bedste række. Rasmus hold deltog i finalestævnet, men blev slået på målstregen af holdet fra Lynge.

Veteranholdet spillede sidste år i en pulje, der i mine øjne var svær. Lynge stillede nemlig op med deres elitespillere, så der var egentlig ikke så meget at spille om, når det kun er puljevinderen, der går videre i Veteran Cuppen. Hornbæks veteraner endte på en 3. plads i puljen.

Klubbens to hold i DPF’s sommerlandsturnering har præsteret helt, som de plejer. Når 1. spillerundes kampe er vel overstået, ligger begge hold typisk placeret i toppen af deres respektive puljer. Men da vores modstandere er lige så konkurrenceprægede, som vi er, opstår der undervejs i turneringen en indædt kamp om de bedste placeringer. 2. divisionsholdet spillede sig til en bronzemedalje i en pulje med 8 hold. Regionalholdet endte ligeledes på en 3. plads i deres pulje med 4 hold, men fik ingen medalje.

Interne turneringer og arrangementer

Seniorpetanque, som Irene har udviklet til at være en helt særlig turnering, bliver spillet hver onsdag formiddag fra begyndelsen af april til slutningen af oktober.

Mange af klubbens medlemmer finder turneringen tiltrækkende, fordi den er uforpligtende og meget social. Det er også den af klubbens mange turneringer, der har det største og mest stabile fremmøde.

Årets senior vinder blev Simonsen, nr. 2 Henning Serup og nr. 3 Bubandt. Kaj fik en flidspræmie for at have deltaget alle 29 gange.

Selvom rødvinsturneringerne var gratis at deltage i, var der ikke flere deltagere af den grund. Det samlede deltagerantal kom op på 51 spillere, hvilket svarer til det niveau, vi normalt ser i sæsonen.

Allerede inden turneringen var færdigspillet, var vinderen faktisk fundet. Robert vandt overbevisende med en sejr på 20 point. Nr. 2 blev Anni med 15 point og endelig havde fire spillere opnået 13 point til en delt 3. plads.

Klubmesterskaberne er åbne for alle spillere, men da turneringerne som sådan ikke er specielt sociale, bevirker det desværre, at alt for mange af vores medlemmer ikke ønsker at deltage, selv om vi udover medajlespillet også afvikler en sideløbende rødvinsturnering.
Det gennemsnitlige deltagerantal til klubmesterskaberne sidste år var ca. 25 spillere.

Til klubmesterskabet i mix-double deltog 12 hold. Ingrid og Mads vandt guldmedaljen, sølv gik til Simonsen og Lasse, og bronze til Jannie og Jørgen.

Til klubmesterskabet i single deltog 23 spillere. Jeg vandt guld, Rasmus sølv og Mads bronze.

Til klubmesterskabet i double deltog 14 hold. Guld til Morten og jeg, sølv til Bøtte og Mads og bronze til Bubandt og Jeppe.

Til klubmesterskabet i triple deltog 8 hold. Guld til Bøtte, Mads og Rasmus, sølv til Kirsten, Bjarne og Jesper og bronze til Bob, Tage og Robert.

Arrangementet grillpetanque med gæster fandt sted på en skøn midsommer dag i slutningen af juni. Tilslutningen til dette hyggelige arrangement, hvor vi lægger ud med petanquespil, var desværre ikke overvældende stort, ved det at kun 30 deltagere havde tilmeldt sig. Det var 10 personer færre end året før, hvor klubbens nye tiltag for at få flere medlemmer blev skudt i gang for første gang.

Runa vandt petanquespillet og det store og tunge gipstrofæ, som er kreeret specielt til lejligheden.

Det sidste arrangement jeg vil nævne, er klubbens årlige fest som fandt sted for knap 3 uger siden. Festudvalget med drengene i spidsen beværtede os igen med en hjemmelavet og delikat thai menu. De havde selvfølgelig også indlagt nogle sjove lege for til sidst at runde aftenen af med et meget overdådigt lotteri, der indbefattede mange flotte og dyre sponsorgaver plus de gaver, som klubben havde modtaget ved jubilæumsreceptionen. Festudvalget skal have stor tak for denne hyggelige og fornøjelige aften. I gør det så godt, at jeg også næste gang vil stemme på jer. Også Runa skal have en stor tak for den festlige sang.

Åbne turneringer

Klubben afholder hvert år to store åbne turneringer, hvor spillere fra andre klubber bliver inviteret. Strandpetanque bliver spillet som den første, og er også den eneste turnering, hvor medlemskab af en klub ikke er et krav. Det var også allerførste gang, at et svensk hold deltog.

Klubbens garvede strandpetanque udvalg havde forinden meldt fra, så ansvaret for turneringen blev mere eller mindre pålagt drengene, der også valgte, at præmierne denne gang skulle være noget helt særligt. Deres valg faldt på en meget stor flaske rose vin, som de vindende hold kunne hygge sig med ved en senere lejlighed.

Turneringens vinder blev ”The Bitch Boys” fra Hornbæk. Holdet bestod af: Joe, Jeppe, Jørgen, Peter, Jens Åge og Lasse.

Klubbens ældste turnering, Hornbæk Open, faldt også denne gang sammen med fodboldstævnet Kronborg Cup, som jeg i øvrigt ser, som værende en kæmpe fordel for klubben og turneringens spillere. Desværre var deltagerantallet sidste år knap så højt, som det plejer at være, idet kun 36 hold havde tilmeldt sig turneringen. Hornbæk deltog med 9 hold, hvilket også er langt færre, end vi normalt ser.

Vindere blev for andet år i træk Peter Cronberg fra Gribskov sammen med Kenneth Larsen fra Hvidovre. Bedste Hornbæk hold blev Jeppe og Joe, der vandt B-cuppen.

Vinterspil

Det er nu en gang sjovere at spille petanque, når varmegraderne tillader en let påklædning. Det gælder for langt de fleste, men for nogle af os er det alligevel et must at kunne spille hele året. Vi er en del spillere, der har tegnet vintermedlemskab i Gribskov for at kunne spille indendørs, og så er der de rigtig seje spillere, der troligt mødes hver onsdag formiddag på vores egne baner uanset vejr, vind og temperatur. Det er stærkt gået.

Diverse

På arbejdslørdagen den 2. april blev de sidste målstolper plantet i jorden. På selvsamme dag nåede man også at udskifte banderne på de to langsider og den ene kort side på de nye baner med noget mere langtidsholdbart trykimprægneret træ.

Baneudvalget og dets mange hjælpere skal have stor tak for det enorme arbejde, de fik klaret på blot en og samme dag, hvor også de gamle baner blev finpudset, ligesom borde og bænke fik sig en tiltrængt rengøring. Det resterende stykke bande blev udskiftet lidt senere på foråret.

Afslutning

Jeg vil slutte min beretning med at takke medlemmerne for deres mangeårige og vedholdende engagement og ikke mindst takke alle jer, der gang på gang stiller sig spontant til rådighed for bestyrelsen og klubben, uanset hvilke store eller små arbejdsopgaver det drejer sig om. Klubben ville aldrig kunne fungere uden jeres værdifulde hjælp.

Jeg vil også sige stor tak til min bestyrelse for et kompetent og godt samarbejde. De mange kommentarer og kreative input, der jævnligt kommer frem ved bestyrelsesmøderne er til stor inspiration.

Jeg vil derudover takke Idrætsforeningen og Peter Poulsen for et godt samarbejde, ligesom Stig og Susanne Holst begge fortjener en stor tak.

Til sidst vil jeg nævne, at Hornbæk Petanque i det forgangne år har haft en god og konstruktiv dialog med både DGI Nordsjælland og Turneringsudvalget i Dansk Petanque Forbund.

Hornbæk Petanque, som er Nordsjællands største petanque klub, havde i 2016 registreret 82 medlemmer. Det er 1 medlem mere i forhold til 2015.

Det var ordene, tak skal I have.

Kirsten Madsen
Formand

Årsberetning 2015/2016

HORNBÆK PETANQUE
25. ordinære generalforsamling
Lørdag den 19. marts 2016

 

Formandens beretning

 

Kære medlemmer,

Ved generalforsamlingen sidste år kom bestyrelsen ud i et voldsomt stormvejr, vi på ingen måde havde forestillet os, og som vi allerhelst havde været foruden. Uvejret brød løs efter en i forvejen mundtlig kommunikation, der i princippet burde have været let og ligetil, men som desværre blev tolket på vidt forskellig måde af de implicerede parter, og som til sidst endte med at gå helt galt i byen.

Som I sikkert husker, modtog bestyrelsen et forslag om udvidelse af bestyrelsen med to nye medlemmer, men da forslaget i skriftlig form var indsendt for sent, kunne det efter vedtægterne ikke behandles på generalforsamlingen. Det faldt så mange medlemmer for brystet, at bestyrelsen måtte afholde en ekstraordinær generalforsamling med det formål at få forslaget behandlet og vedtaget. Det blev det så endeligt den 13. april, hvor vi kunne sige velkommen til Mads og Rasmus.

Jeg har som følge af sidste års kedelige oplevelse omformuleret teksten i indkaldelsen, så det nu står klart og tydeligt, at alle forslag skal fremsendes skriftligt indenfor den berammede frist.

Bestyrelsen består i dag af 7 medlemmer og en suppleant, som også har været med til bestyrelsesmøderne. Vi havde sidste år 5 bestyrelsesmøder. Det første møde blev afholdt kort tid efter den ekstraordinære generalforsamling primært for at ønske de nyvalgte medlemmer velkomne, men også for at orientere om de opgaver og ansvarsområder en bestyrelse har, og ikke mindst hvilke opgaver det enkelte bestyrelsesmedlem har varetaget. Vi besluttede, at alle hidtilværende arbejdsopgaver indtil videre skulle forblive på de samme hænder.

At vi har fået Rasmus med i bestyrelsen betyder, at vi fra nu af kan få løftet nogle andre opgaver, som vi godt nok har haft for øje, men som vi egentlig ikke har gjort så meget ved. Rasmus har efter eget valg påtaget sig den store og temmelig udfordrende opgave at gøre vores sport mere synlig ved lokalt at igangsætte nogle nye initiativer og tiltag. Målet er på sigt, at klubben skal have flere og helst også yngre personer til at melde sig ind. Indtil videre har Rasmus sørget for, at klubben har fået en profil på Facebook, en platform han også administrerer. Rasmus havde også rollen som primusmotor på klubbens nye arrangement ”Grillpetanque med gæster”.

Mads er i sin funktion som baneudvalgsformand også blevet et fuldgyldigt medlem af bestyrelsen. Det er et hverv, han til fulde har levet op til. Det er bl.a. hans fortjeneste, at vi har fået foræret en havetraktor til rivning af banerne, at vi har fået sat ti nye målstolper op på de nye baner, og at vi endelig i forsommeren fik lagt det grus, vi tidligere havde fået leveret, ud på de gamle baner.

I maj havde bestyrelsen et møde med udviklingskonsulent Kenneth Dreyer fra Dansk Petanque Forbund. Mødets formål var dels at få en vurdering af vores igangværende arbejde, men også for at blive klogere på, hvilke nye tiltag vi fremadrettet kunne gøre for at udvikle sporten og især klubbens position i lokalområdet.

Holdturneringer

Det går ganske godt for klubbens mange hold i DGI’s og DPF’s turneringer.

Hornbæk fik igen mulighed for at repræsenterede Nordsjælland ved DGI’s Landsmesterskaber. Til forskel fra tidligere år deltog vi denne gang med hele to hold, idet både Ingrids 6-mands hold og Rasmus’ 4-mands hold havde kvalificeret sig ved suverænt at vinde de to landsdels turneringer. Selvom det ikke blev til medaljer ved årets landsmesterskaber, så er jeg ganske sikker på, at spillerne på de to hold fik nogle uforglemmelige oplevelser med hjem i bagagen.

For klubbens øvrige hold i DGI turneringen blev det resultatmæssigt status quo for det ene 6-mands hold, en ærgerlig nedrykning for det andet 6-mands hold, som så alligevel ikke rykker ned, fordi et andet klubhold har trukket sig og sidst men ikke mindst en glædelig oprykning til klubbens helt nye 4-mands hold, som rent faktisk er et kvindehold.

Kvindeholdet opstod sådan lidt som en tilfældighed. Tre håndbold piger med meget forskellig petanque erfaring ville gerne spille kvartet, men de manglede en fjerde mand, som også kunne agere som holdleder. Jeg meldte mig, fordi det kunne blive et sjovt projekt. Undervejs i turneringen fik vi også brug for reserver, så hvorfor ikke finde nogle andre kvindelige spillere som erstatning, tænkte jeg? Og sådan blev det.

Klubbens veteran hold, som har deltaget i Dansk Veteran Cup i de senere år, er kvindeholdets diametrale modsætning. Her består holdet kun af mandlige spillere, men om det er med fuldt overlæg, det kan kun holdlederen svare på.

Veteran holdet tabte sidste år terræn i forhold til tidligere sæsoner. Det måtte lade sig nøje med en 4. plads i den indledende pulje, en pulje som bestod af mange stærke hold, og som faktisk var ganske svær at navigere i.

Klubbens to hold i DPF’s sommerlandsturnering har, når alt kommer til alt, faktisk gjort det rimelig godt. Resultaterne har ikke ligget på tidligere års høje niveau, men de har heller ikke været så ringe endda. 2. divisions holdet havde ret beset muligheden for at spille sig til en bronze medalje i den sidste runde af turneringen, men sådan gik det desværre ikke. Vi tabte medaljen med blot et enkelt point. Det positive faktum er imidlertid, at holdet forbliver i divisionen med en fjerde plads som slutresultat i en pulje med 8 hold.

Regionalholdet opnåede en meget flot placering i 1. runde af turneringen med 2 store sejre. Men i de efterfølgende runder havde holdet mere end svært ved at opretholde styrken til flere gode resultater. Holdet opnåede blot at få lagt en enkelt vunden kamp til det samlede regnskab.

At spille på egne og vante baner i en runde i landsturneringen giver som regel hjemmeholdet en kæmpe fordel. I Dansk Petanque Forbunds klubmappe fra 2013 står der, at den enkelte klub skal have hjemmebane mindst hver tredje år, den befinder sig i samme række. Den bestemmelse holder bestemt ikke helt stik for Hornbæks vedkommende, men vi har jo også langt flere baner til rådighed, end de fleste andre klubber har. Siden 2009 har Hornbæk hvert år fået fornøjelsen af at lægge baner til de puljer, som klubbens to hold har spillet i.

Interne turneringer

Interne turneringer har vi ganske mange af, og de er naturligvis åbne for alle vores medlemmer. Det håber jeg, alle er klar over. Men i de senere år har vi desværre set en tilbagegang i antallet af spillere og hold, der melder sig til klubmesterskaberne. Den samme tendens har også været gældende for rødvinsturneringerne især sidste år. Det er ikke blot en beklagelig udvikling, det er bestemt også en kendsgerning, vi som bestyrelse har været nødt til at forholde os til. Vi har derfor i anledning af klubbens 25 års jubilæum besluttet, at det skal være gratis at deltage i rødvinsturneringerne, selvfølgelig med den bagtanke at endnu flere medlemmer vil møde op.

Seniorpetanque, der foregår hver onsdag, bliver heldigvis ved med at tiltrække mange spillere. Deltagerantallet ligger hver gang på et ret så højt niveau. Seniorpetanque havde for øvrigt 10 års jubilæum sidste år. Den første turnering fandt sted den 19. april 2006.

Som noget helt nyt prøvede vi sidste år at omlægge vores aften arrangement med grill til også at inkludere familiemedlemmer og indbudte gæster, som for de flestes vedkommende ikke havde den store erfaring med vores sport. Udover at det blev nogle fornøjelige og festlige timer, så håber jeg, at alle kunne tage hjem med en positiv oplevelse og et langt bedre kendskab til petanquespillets mange finesser. Rasmus havde i hvert fald gjort sit til, at aftenen skulle blive en succes. Han havde fået sin far til at lave en skulptur i gips, som udover at den var meget speciel og ikke så lidt tung, så er den tiltænkt som vandrepokal for fremtidige grill turneringer med gæster. Aftenens stolte vinder blev Peter Hansen. Og vi fik to nye medlemmer med i klubben.

Følgende spillere sikrede sig en topplacering i 2015:

Klubmestre i
• Mix-double: Runa og Joe
• Single: Runa
• Double: Rasmus og Mads
• Triple: Jane, Bob og Tage

Janne Bubandt blev en suveræn vinder af årets rødvinsturneringer med en score på i alt 27 point.

Vinder af seniorturneringen blev Jeanne Simonsen med 206 point. Astrid modtog en flidspræmie, fordi hun havde deltaget i samtlige 31 turneringer.

Åbne turneringer

Strandpetanque og flot sommervejr er for de fleste nøje forbundne. Sådan skal det bare være! Strandpetanque blev afviklet for 20. gang i det smukkest mulige solskinsvejr med temperaturer, der i løbet af dagen kom et godt stykke over 30oC. 17 hold var tilmeldt turneringen.

Vindere blev endnu en gang ”Vorteholdet” fra Tributor. Bedste Hornbæk hold var ”The Bitch Boys”, det opnåede en flot 3. plads.

Klubbens ældste turnering, Hornbæk Open, blev spillet for 25. gang sidste år, for øvrigt samtidig med Kronborg Cup. Deltagerantallet nåede op på 47 tilmeldte hold, som omfattede spillere fra 20 sjællandske klubber. Hornbæk var klart nok den klub, der var størst repræsenteret med i alt 14 hold.

Vindere af doubleturneringen blev Peter Cronberg fra Gribskov sammen med Kenneth Larsen fra Hvidovre. Bedste Hornbæk par blev Runa og Frank, der spillede sig til en fornem 3. plads. Derudover opnåede Hornbæk at få 2 placeringer i C-cuppen.

Efter præmieoverrækkelserne havde klubben i anledning af turneringen jubilæum sat nogle gode flasker rødvin i spil til almindelig lodtrækning blandt de tilbageværende deltagere.

Diverse

Året bød også på nogle anderledes og mere udadrettede aktiviteter. Hornbæk petanque havde sagt ja til en henvendelse fra Hornbæk Skole om at være med i en projektdag for skolens tre 2. klasser. Det blev til nogle sjove timer i selskab med 60 glade og motiverede børn, der ikke blot gik op i spillet med liv og sjæl, deres konkurrence gen kom også helt klart op til overfladen.

Klubben har endvidere haft besøg af medlemmerne fra Hornbæk Rotary. De fik en kort introduktion til sporten og spillets regler, alt imens grillen varmede op til fælles aftenspisning.

Hornbæk Petanque gjorde sig overordentlig godt bemærket ved Kommunemesterskabet. Klubbens to nye medlemmer Suzette og Jesper kunne stolt tage hjem med både 1. præmien og vandrepokalen.

Klubbens årlige fest fandt sted for knap 3 uger siden. Festudvalget med drengene i spidsen beværtede os med en hjemmelavet og yderst lækker thai menu. Aftenens sjove underholdning bestod først af en læderbolde petanque turnering, og dernæst en omgang leg med ”tegn og gæt”. Stor tak til festudvalget for en festlig aften.

2015 var også året, hvor vi måtte sige farvel til Inger Skaarup, der tabte kampen til den frygtede og invaliderende sygdom ALS. Inger var ud over, at hun var en dygtig spiller og et meget aktivt medlem, også en umådelig sympatisk og varm person. Inger vil aldrig blive glemt.

Vi har også for nylig måtte sige farvel til en af pionererne fra Hornbæk Petanque. Svend Hermansen var i mange år en del af bestyrelsen, og i kraft af hans hverv, som sportsjournalist, var det naturligt, at han blev klubbens skribent og leverandør af nyhedsstof til både klubblad og de første hjemmesider. Svend vidste også alt om, hvordan man skruer en turnering sammen, og han ville hellere end gerne give sin viden fra sig. Det er jeg ham dybt taknemmelig for. Jeg kunne ikke have fået en bedre læremester.

Afslutning

Jeg vil slutte min beretning med at takke medlemmerne for deres store ildhu og vedholdende engagement, og ikke mindst takke alle de medlemmer, der frivilligt stiller sig til rådighed for bestyrelsen og klubben, uanset hvilke store eller små arbejdsopgaver det drejer sig om. Klubben ville aldrig kunne fungere uden jeres værdifulde hjælp.

Peter Hansen skal have en speciel stor tak for at have lavet de nye pointtavler til målstolperne. Jeg vil ligeledes takke Lasse for hans store indsats som træner.

Jeg vil også sige stor tak til min bestyrelse og de to underudvalg, baneudvalg og strandpetanqueudvalg, for et kompetent og godt samarbejde.

Jeg vil derudover takke følgende for et godt samarbejde:
• Peter Poulsen og Idrætsforeningens Hovedafdeling
• Pia Fritzbøger i klubhuset, og
• Halinspektør Stig Petersen

Hornbæk Petanque havde i 2015 registreret 81 medlemmer. Det er en lille tilbagegang på blot 2 medlemmer i forhold til 2014.

Tak skal I have alle sammen.

Kirsten Madsen
Formand

Årsberetning 2014/2015

HORNBÆK PETANQUE
24. ordinære generalforsamling
Lørdag den 21. marts 2015

Formandens beretning

Kære medlemmer,

Hornbæk Petanque havde sidste år masser af succes. Vi oplevede fremgang på alle felter, og hver gang chancen for succes bød sig, greb vi den som den mest naturlige ting i verden. Vi red på en bølge af medgang, og sagt på en anden måde, vi havde god vind i sejlene, og med den fulgte i kølvandet et væld af dejlige oplevelser.

Begrebet ”Succes” kommer fra det latinske ord successus, der betyder fremgang. Man har succes, når noget lykkes for en, og man får anerkendelse for det. Succes kan ikke som sådan måles, da alle har forskellige kriterier for, hvordan succes vægtes. Så det afhænger af, hvem der dømmer, og hvem der anerkender.

Men mon ikke alle jer, der er til stede her i dag, deler min opfattelse, at de fantastiske resultater, vi opnåede, er en påskønnelse værdig?

Det er dog ikke kun de spillemæssige resultater, jeg har i tankerne, når jeg taler om succes, det gælder også alle de andre aktiviteter, der sker i vores klub. Det gør mig glad, hver gang medlemmerne på eget initiativ laver frivilligt arbejde på baneanlægget med det formål at forbedre vores faciliteter. Det skaber enorm glæde hos os alle sammen. Det har også stor værdi, at vi uden betingelser ønsker alle nye medlemmer velkommen i klubben. Vi besidder en helt unik fællesskabsfølelse omkring vores sport, som vi kan være stolte af, ligesom jeg er overbevist om, at netop den er årsag til, at vores medlemsskare strækker sig langt ud over Hornbæks grænser.

Vi var knapt begyndt sæsonen, før end klubben erhvervede sig sin første store anerkendelse. Eller rettere sagt, det var egentlig Lars Leo. Lars Leo fik tildelt Hornbæk Idrætsforenings Idræts – og Kultur Pris ved Hovedgeneralforsamlingen i april 2014. Bestyrelsen havde på et møde forinden talt om, at han ville være vores bedste emne til prisen. Vores begrundelse lå i hans mange sponsorater og ikke mindst det store frivillige arbejde, han havde leveret igennem en årrække ikke bare for petanqueafdelingen men for hele idrætsforeningen og i særdeleshed for fodboldafdelingen. Da FU endelig havde besluttet sig for Lars Leo, lå vores største udfordring i at få ham til at møde op til generalforsamlingen. Men det sørgede hans søde kone for, så det blev aldrig noget problem. Jeg kan vist godt røbe, at Lars Leo blev overrasket, meget rørt – og super glad.

Holdturneringer

I begyndelsen af april drog klubbens 2. divisions hold af sted til Lynge for at spille Nordkyst Cup, som er en lokal træningsturnering for fire indbudte nordsjællandske hold. Holdet skulle lige teste dets formåen inden DPF’s Sommerlandsturnering for alvor gik i luften. Resultatet blev en flot 1. plads til Hornbæks spillere.

Sommerlandsturneringen spilles normalt over 4 runder, blot ikke for regionalrækkerne med mindre holdet kvalificerer sig til slutspillene. Sådan forholdt det sig desværre ikke for klubbens regionalhold, selvom det lå pænt placeret i toppen i det meste af turneringen. Holdet måtte efter 3. runde tage sig til takke med en tredje plads i puljen.

Helt anderledes gik det derimod for klubbens 2. divisions hold. Allerede efter 1. runde havde det efter to flotte sejre placeret sig pænt i toppen af puljen. Trods det, at vi i sidste kamp fik bøllebank af KPK, var vores glæde alligevel stor. I 2. runde gjorde vi rent bord med at tage tre sejre hjem. I 3. runde blev det til 2 sejre og en noget uventet uafgjort kamp. 4. runde blev en oplevelse, vi nok ikke vil glemme lige med det samme. Boule Hedebo i Karlslunde lagde baner til slutspillet, men sjældent har jeg været ude for, at vejret var så konstant, forstået på den måde, at det regnede og regnede – og regnede. Det var regnskyl, der virkelig ville noget. Skybrud bliver det også kaldt. Banerne blev ændret til smat og pløre, nogle baner lå direkte under vand, hvilket gjorde dem komplet uberegnelige. Holdet fik ufrivilligt flere ærgerlige nederlag, men da vilkårene var de samme for alle hold, ændrede det ikke så meget på den endelige stilling. Hornbæks hold fik en velfortjent og flot sølvmedalje med hjem. Glædesrusen over placeringen kunne helt klart opveje weekendens helt forfærdelige vejr, som for øvrigt var et lokalt fænomen hovedsagelig i Køge Bugt området.

For andet år i træk deltog Hornbæk med et hold i Dansk Veteran Cup. Holdet består af nogle gamle drenge, der primært spiller i Toms Søndags Klub. Sidste år strøg holdet helt til tops i turneringen. Udover at vinde puljen ubesejret slog det helt sensationelt et tophold ud af mellemrunden. Det betød, at den direkte vej nu var banet for holdets deltagelse i finalespillene. Det kom som en stor overraskelse, i hvert fald hvis man spørger dem selv. Holdet spillede sig til en imponerende og meget flot 3. plads. For lige at pointere hvor stor en præstation holdet leverede, vil jeg fortælle jer, at der på landsplan var 44 hold tilmeldt.

Flere af Hornbæks hold gjorde sig også særdeles godt bemærket ved DGI turneringerne i Nordsjælland. Det gjaldt både i kvartetten, men også det ene af klubbens tre 6-mands hold.

Klubbens to kvartet hold placerede sig som henholdsvis nr. 1 og nr. 2 ved finalespillene. Hornbæk havde dermed endnu engang vundet tjansen til at repræsentere Nordsjælland ved landsmesterskaberne, blot var det denne gang Lars Leos hold. Landsmesterskaberne blev spillet i Sønderjylland, hvor holdet gjorde det OK, men placering blev det desværre ikke til denne gang.

Ingrids 6-mands hold fik en flot 2. plads ved finalespillene i region Nordsjælland. Hendes hold sikrede sig også en flot 2. plads i Østfinalen, som for øvrigt blev spillet på Hornbæks baner.

Interne turneringer

Interne turneringer er vores sociale mødested rundt om sporten. Vi har rimelig mange af dem, og de er naturligvis åbne for alle vores medlemmer. Vi spiller fire forskellige slags klubmesterskaber, 10 rødvinsturneringer samt et utal af senior turneringer, der spilles hver onsdag fra begyndelsen af april til slutningen af oktober.

Men når det handler om klubmesterskaberne, så er jeg faktisk ked af, at mange af klubbens seniorspillere bliver væk. Det kan jeg ikke helt forstå, for der vil altid være noget at spille om, selvom man ikke kvalificerer sig til selve medaljespillet. Alle hold/spillere, der ikke går videre, vil altid have mulighed for at vinde en flaske rødvin eller to i den sideløbende trøst turnering.

Vindere af klubmesterskaberne blev:

• Mix-double: Runa og Joe

• Single: Runa

• Double: Rasmus og Bøtte

• Triple: Jeppe, Lars Leo og Lasse

Overall mesteren i rødvinsturneringerne blev helt fortjent Grethe, der sammenlagt scorede 22 point.

Vinder af seniorturneringen blev Anni med 177 point.

Åbne turneringer

Klubbens store Strandpetanque turnering ligger fuldstændig i hænderne på strandpetanqueudvalget, som består af Erik Helmer, Henning J, Joe og Bjørn. Udvalget tog sidste år det store skridt at flytte arrangementet til strandområdet klos på havnen til Hornbæks Lille Strand. En væsentlig årsag til flytningen var at komme tættere på havnens mange faciliteter, som spillerne dermed fik lettere adgang til. Det nye spillested har utvivlsomt givet turneringen et tiltrængt løft, for antallet af tilmeldte hold steg og blev sidste år det største i mange år.

Strandpetanque er en turnering for alle, også for personer der ikke er tilknyttet en klub. Seksten hold deltog, nogle af holdene var klædt ud, andre var ikke. Der var især et hold, man lagde mærke til med det samme. Fem skønne kvinder havde pyntet sig med bast skørter og blomsterkranse, og den enlige herre på holdet havde taget en farvestrålende Hawaii skjorte på. Det var en påklædning, der faldt helt i tråd med omgivelserne lige netop den dag.

”Vorterne” vandt endnu engang over ”Bjørnebanden”.

Hornbæk Open er klubbens ældste åbne turnering. Tidligere blev der spillet både double og triple, men i dag er det udelukkende en double turnering. Deltager antallet har altid ligget meget højt, og nu er det ikke kun de omkring liggende klubber, der viser interesse i at være med. Feltet af spillere er lige så stille blevet udvidet til også at inkludere elitespillere og landsholdsspillere. Det har så bevirket, at udfordringerne for at nå en topplacering er blevet langt større. Men det gør vel heller ikke noget? Sidste gang Hornbæk vandt Hornbæk Open var i 2002 med doublen Michael Jørgensen og Mark Johnston.

Sidste år deltog 43 hold, blandt disse var 11 hold fra Hornbæk. Hornbæk opnåede udelukkende placeringer i C-cuppen.

Vindere blev Dennis Jahn og Jimmy Christiansen fra Starmasters.

Banerne

Bestyrelsen havde i midten af april programsat en arbejdsdag på banerne. Klubbens baneudvalgsformand Lasse havde planlagt dagens gøremål, ligesom han også havde sørget for, at det meste grej var til stede. Men jeg skal sent glemme det syn, der mødte os, da vi ankom til idrætsanlægget. Der lå glasskår og knuste flasker alle vegne, selv på tilkørselsvejene. Hærværket, der havde fundet sted i nattens mulm og mørke, var slemt, men der var heller ingen tvivl om, at størsteparten af glasskår var at finde på vores nye baner og især under overdækningen. Stedet viste tydelige tegn på, at det var her, gerningsmændene havde holdt ”fest”.

Det blev en op ad bakke udfordring for de alt for få fremmødte med at få ryddet op efter det svineri. Havearbejdet, vi var kommet for at lave, blev ligesom ikke rigtig til noget derefter. Arbejdsdagen burde have været en hyggelig og anderledes komme hinanden ved dag på nøjagtig samme måde, som vi tidligere har oplevet dem, men i stedet blev det en sur og rigtig øv dag. Det tror jeg ikke, at jeg var ene om at synes.

Lysmasterne på de nye baner blev langt om længe udstyret med lamper. Projekt ”Lys på de nye baner” skulle egentlig havde været klar meget tidligere, men uforudsete problemer fik desværre projektet til at skride på ubestemt tid. De lamper, vi oprindelig havde fået foræret af Helsingør Idrætspark, de blev tyvstjålet fra idrætsforeningens materiale gård, og så var gode råd nok så dyre. Men via idrætsforeningens forsikring fik vi fremskaffet nogle nye lamper, og i slutningen af juli oprandt dagen, hvor de endelig kunne placeres i toppen af masterne og tilsluttes de allerede klargjorte kabler. Lysene blev tændt første gang en sensommer aften kl. 22 ved en ret så planlagt happening.

I slutningen af 2014 blev jeg gjort bekendt med, at Fonden Hornbækhallen og HIF havde indsendt en ansøgning til Helsingør Kommune om opførsel af en ny multihal på idrætsanlægget primært til brug for gymnastik og indendørs tennis. Forslaget lægger op til, at der er flere muligheder for hallens placering, men sådan som jeg har forstået det, så ønsker flertallet den placeret på netop det areal, hvor vores gamle baner ligger.

Såfremt projekt Multihal bliver til virkelighed, vil petanqueafdelingen naturligvis stille krav om, at et tilsvarende antal baner inklusive tilhørende faciliteter, bliver (gen)etableret et andet sted på idrætsanlægget.

Diverse

Helsingør Kommune gennemførte sidste år et projekt, der blev kaldt ”Projekt Ældre Motion”. Kommunens sigte var at få flere seniorer til at dyrke motion. Hornbæk Petanque takkede selvfølgelig ja til at deltage i projektet sammen med fire andre underafdelinger i HIF. Alle interesserede seniorer blev udstyret med et klippekort, der gav adgang til at prøve de forskellige idrætter gratis tre gange. Fire personer valgte at prøve petanque, hvilket fik tre af dem til efterfølgende at melde sig ind i klubben. Kommunen belønnede os med 5000 kr. for at medvirke i projektet.

Irene ansøgte sidste år endnu en gang om midler via kommunens § 18 udvalg til klubtrøjer til klubbens seniorer. Klubben fik bevilliget de ansøgte 3.750 kr.

Hornbæk Petanque var i samarbejde med DGI vært ved et enkelt formiddags arrangement, hvor 20 spillere deltog.

Lasse har gudskelov fået sin petanque entusiasme tilbage, og har på eget initiativ igangsat træningsaftner på torsdage kl. 19. Det tiltag sætter bestyrelsen naturligvis stor pris på. Det er guld værd. Det er samtidig glædeligt, at så mange af vores medlemmer har benyttet/ og benytter sig af tilbuddet. Stor tak til Lasse.

Vores årlige fest blev afholdt den 20. februar, hvor et helt nyt festudvalg havde taget udfordringen op. De gjorde det fremragende. Det blev en vellykket og meget hyggelig aften. Tak til festudvalget.

Steffen og Lasse skal have stor tak for deres altid fine beretninger til hjemmesiden.

Alle holdledere skal have en stor tak for det arbejde, de har udført.

Alle klubbens medlemmer skal have en stor tak for det frivillige arbejde, de har deltaget i.

Jeg vil også sige stor tak til min bestyrelse for et fantastisk godt samarbejde. Bestyrelsens mission er at skabe de bedste rammer og muligheder for klubbens medlemmer. Det synes jeg, vi er lykkedes ganske godt med. Det håber jeg naturligvis også, at medlemmerne synes.

Jeg vil derudover takke følgende for et godt samarbejde:

• Idrætsforeningens Hovedafdeling

• Pia Fritzbøger i klubhuset, og

• Halinspektør Stig Petersen

Hornbæk Petanque havde i 2014 registreret 83 medlemmer. Det er en fremgang på 12 medlemmer i forhold til 2013.

Afslutning

Min indgangsvinkel til denne årsberetning har været fokuseret på begrebet succes. Alle ved jo godt, at succes ikke bare kommer ud af den blå luft. Det har taget mange års hårdt arbejde at komme så langt, som vi er. Ambitioner har vi hele tiden haft, men nu har vi også vist, at det kan lade sig gøre at få dem gjort til virkelighed. Vi har opnået fremgang og anerkendelse på flere fronter, fordi vi har været eminent dygtige til at løfte i flok. Alle klubbens medlemmer, hver og en, har bidraget til det flotte årsresultat.

Tak skal I have alle sammen.

Kirsten Madsen
Formand

Årsberetning 2013/2014

HORNBÆK PETANQUE
23. ordinære generalforsamling
Lørdag den 22. marts 2014

Formandens beretning

1. Indledning

Kære medlemmer,

Det er i dag femte gang, at jeg har fornøjelsen og ikke mindst glæden ved at aflægge beretning om vores aktiviteter i det seneste år. Klubbens generalforsamlinger markerer som altid starten på en ny sæson, men den giver os også en enestående mulighed for at se tilbage på alt det, vi har beskæftiget os med, sådan at vi i korte øjeblikke kan genkalde os alle de oplevelser, vi havde sammen og ikke mindst mindes alle de højdepunkter, vi opnåede i den forgangne sæson. Kort sagt: at gøre status.

Jeg vil som sædvanlig begynde min beretning med:

2. Rødvinsturneringer

Rødvinsturneringerne har altid været et populært omdrejningspunkt i klubben, og da turneringerne hovedsagelig spilles på lørdage, har alle klubbens medlemmer mulighed for at deltage. Fremmødet ved de enkelte turneringer ligger da også på et højt niveau, synes jeg. Bare sidste år deltog sammenlagt 46 spillere i rødvinsturneringen. Det er to tredjedele af klubbens medlemmer, der ”on and off” lagde deres vej forbi for at være med. Det er ganske flot.

De fleste medlemmer vil nok mene, at det er hyggeligt at spille rødvinspetanque. Men når alt kommer til alt, er det primært en konkurrence, hvor man hele tiden bliver udfordret, og hvor det handler om at vinde og score flest mulige point. Dybest set tror jeg, at vi alle gerne vil udfordres samtidig med, at der til hver af de enkelte turneringer er noget at spille om.

Sidste år var resultatet af rødvinsturneringerne dog kendt på forhånd. Runa havde indtjent så mange point, at hun var sikker på at vinde titlen, uanset om hun deltog eller ej i de sidste runder. Det kom også til at holde stik, for Runa måtte desværre melde fra på grund af sygdom, og hun var derfor ikke med lørdag den 30. november, hvor vi afsluttede en lang sæson med dejlig varm gløgg og ølkage, som tante Liv havde bagt.

Til præmieoverrækkelsen mødte Runa alligevel frem, for den ville hun ikke gå glip af. Jeg ønsker Runa stort tillykke med titlen, som hun for øvrigt vandt for tredje gang. Sidste år scorede hun 27 point, efterfulgt af Ingrid og Janne Bubandt, der begge havde spillet sig til 20 point.

3. Seniorturnering

Irene er en eminent tovholder, for seniorturneringerne hver onsdag formiddag er velbesøgte. Klubbens medlemmer, der af forskellige årsager har forladt arbejdsmarkedet, sætter hinanden i stævne til social hygge og konkurrencemæssig udfordring. For også her spiller man om point. Jeg er af den overbevisning, at konkurrence er et væsentligt element, for hvorfor skulle man ellers bruge så megen tid på at smide kugler?

Seniorturneringen startede allerede den 27. marts, sidste spilledag var den 30. oktober og blev som tidligere år afsluttet med en frokost i klubhuset, hvor seniorerne på sammenskuds basis kræsede for hinanden.

Turneringens vinder blev Bob, der havde spillet sig til 217 point, nummer to blev Inger med 185 point, mens tredje pladsen gik til Janne Bubandt med 184 point. Jeanne Simonsen modtog årets flidspræmie, hun var med 29 gange ud af 30, det er flot klaret.

Jeg ønsker alle vinderne et stort tillykke.

4. Klubmesterskaber

Jeg har altid ment, at klubmesterskaberne er noget særligt, stemningen er bare anderledes på sådan en dag, det mærker man tydeligt. Der ligger selvfølgelig også en stor ære og prestige i at opnå titlen som klubbens bedste spiller. Men der er kommet lidt malurt i bægeret, synes jeg, for deltagerantallet er i de senere år blevet for nedadgående. Til mix-doublen deltog 12 hold, til single 20 var der spillere, til double blot 9 hold og til triple kun 7 hold. Det er væsentlig færre hold end i 2012.

Jeg håber naturligvis ikke, at det er en udvikling, der fortsætter, for udover at vi har et meget stort spillerpotentiale i klubben, så er alle vores spillere også blevet dygtigere og mere erfarne. Det er kendt viden, at på en god dag kan alle hold slås, men frem for alt skal troen også være til stede, for at det kan lykkes. Vi kender alle til udtrykket, at tro flytter bjerge. I mange tilfælde er det også sandt.

Resultaterne blev:

Mix-double

Guld: Kirsten og Mads, Sølv: Jeanne og Morten, og Bronze: Runa og Rasmus

Single

Guld: Rasmus, Sølv: Mads og Bronze: Frank

Double

Guld: Bjarke og Rasmus, Sølv: Runa og Kirsten, og Bronze: Jeppe og Niels

Triple

Guld: Mads, Morten og Rasmus, Sølv: Runa, Ingrid og Lasse, og Bronze: Peter, Daniel og Joe

Stort tillykke til samtlige vindere og tak til Morten, der tilrettelagde turneringerne.

5. DPF – sommerlandsturnering

Hornbæk Petanque har to hold med i sommerlandsturneringen, det er alle nok klar over.

Det er sikkert heller ikke forbigået nogens opmærksomhed, at klubbens 1. hold spillede sig til oprykning til 2. division efter en forrygende indsats fra spillernes side.

Puljekampene i Danmarksserien, som Hornbæk spillede i sidste år bestod af otte kampe, hvor Hornbæk i det samlede regnskab overlegent vandt de syv, og blot en enkelt kamp endte uafgjort. Hornbæk spillede sig til en meget sikker 1. plads og var med den placering selvskreven til deltagelse i slutspillet, hvor det udover oprykning også handlede om medaljespil.

Regionalholdet kom i en pulje med fire nordsjællandske hold: Hillerød, Gribskov og Slangerup. Alle hold skulle møde hinanden tre gange. Efter 2. spillerunde havde Hornbæk placeret sig dejligt ”lunt i svinget” på en delt 1. plads. Så ambitionerne var indlysende meget høje inden 3. spillerunde, men som vi alle har erfaret, skal der såmænd ikke så meget til, før end en kollektiv nedtur tager fat, og frustrationerne ender med at tage over. Holdet måtte denne dag tage til takke med tre ærgerlige nederlag og bare 1 point fra videre deltagelse i slutspillet om oprykning til Danmarksserien.

Hornbæk havde også et hold med i veteran cuppen, det var Toms søndagsklub, der have fået blod på tanden og som synes, at det kunne være sjovt at blande sig og få målt sine færdigheder i en velkendt turnering. Det gik fint, synes jeg, holdet opnåede en 2. plads i puljen med 3 vundne kampe ud af 6 spillede.

Hornbæk Petanque har i de senere år været vært og lagt baner til puljespillene i sommerlandsturneringen i flere omgange. Det gjorde vi også sidste år i 2. spillerunde. Men ikke nok med det. På Lasses initiativ og hans efterfølgende store arbejde med at få sat aftaler i stand gav DPF os grønt lys til at være værter for slutspillene i regionalrækkerne og Danmarksserien. Det blev dog ikke på vores egne baner på Idrætsanlægget, for så mange har vi desværre ikke. Vi flyttede simpelthen hele arrangementet til Ålsgårde, til grusbanen ved Nordkysthallen, hvor vi med lethed kunne lave de mange baner, som der var brug for.

Jeg behøver vist ikke at sige, at det blev en succes for klubben på flere planer. Allerede lørdag havde holdet spillet sig til oprykning, og om søndagen blev alles ambitioner indfriet med en velfortjent bronze medalje.

Følgende har jeg tyvstjålet fra TU’s årsberetning for 2013: ”4. runde i divisionerne blev igen afviklet i Boule Hedebo og slutspil i DK serien og regionalserien blev spillet i Ålsgårde og afholdt af Hornbæk petanque klub. Begge klubber lagde mange kræfter og frivillige hænder i disse arrangementer og de gjorde begge en utrolig flot indsats. Tusind tak til både Boule Hedebo og Hornbæk for to gode weekender.

6. DGI

Landsdelsturnering:

Sekstete

Klubben havde endnu engang tilmeldt de samme tre hold i 6-holds turneringen. To hold deltog i Gruppe A i hver deres pulje: Ingers hold og Ingrids hold. Steffens hold spillede i Gruppe B.

Sidste år spillede Ingrids hold sig helt til tops og blev blandt de 4 bedste hold, der var med til finalestævnet i Fredensborg. Her blev det til en flot 3. plads i en pulje med meget skarp konkurrence fra Gribskov, Tributor og Lynge. Spillerne på Ingrids hold var: Runa, Henning, Lasse, Joe, Rasmus og selvfølgelig Ingrid.

Kvartet

Sidste år deltog Hornbæks to kvartethold i hver sin pulje i Gruppe A. Begge hold havde gjort det så godt i turneringen, at de var selvskrevne til at deltage i finalestævnet. Hornbæk havde igen tilbudt DGI, at vi meget gerne ville lægge baner til, og sådan blev det.

Hornbæks 1. hold under ledelse af Rasmus vandt meget sikkert og blev for tredje gang vindere af finalestævnet. Rasmus og hans mandskab vandt dermed også adgangsbilletten til at repræsentere Nordsjælland ved Landsmesterskaberne i Nykøbing Falster.

Vi kender alle sammen til resultatet. Holdet præsterede at blive Landsmestre for anden gang, selvom spillersammensætningen til denne event måtte ændres på grund af afbud fra Daniel. I stedet kom så Erik Helmer og Jeanne med, hvilket viste sig at være et rigtig godt bytte.

Jeg synes godt, at vi kan tillade os at være mega stolte i Hornbæk Petanque.

Jeg vil til slut lige indskyde, at Hornbæk sidste år lagde baner til østfinalen i kvartet, som er en turnering for alle de hold, der opnåede en 2. plads i de respektive finalestævner i region Sjælland. Der var dog ingen hold med fra Hornbæk, Gribskov repræsenterede Nordsjælland.

Formiddagspetanque

DGI havde sidste år planlagt en række turneringer rundt om i de nordsjællandske klubber, som man kunne tilmelde sig, hvis man havde mulighed for og lyst til at spille en almindelig hverdags formiddag. DGI havde planlagt at afholde to turneringer i Hornbæk, men på grund af manglende tilmelding blev den anden desværre aflyst. I den første turnering i Hornbæk deltog 29 spillere, hvor Per Kvist spillede sig til en flot 3. plads

7. Strandpetanque

At spille petanque på stranden er noget mange petanquespillere ser frem til. Hvis vejret så tilmed også viser sig fra sin bedste side, så bliver det som regel en uforglemmelig oplevelse, man kan lune sig ved i lang tid, især hvis man klarer sig godt. Strandpetanque er langt mere en blot en turnering, det er fællesskab og hygge på et meget højt niveau.

For at prøve noget nyt havde vi sidste år nedsat et petanque udvalg til at tage sig af turneringen og alt det praktiske, der følger med, når en turnering flyttes fra vores sædvanlige baner på Idrætsanlægget til stranden. Udvalget bestod af Erik Helmer, Henning og Joe samt Gitte, der år efter år er den person, der laver turneringsplanerne.

Som Steffen har skrevet til klubbladet, ”så bød dagen på sol og strid blæst, der til tider truede med at løfte de medbragte telte til vejrs i konkurrence med windsurferne.

Det blev en herlig dag for de 14 hold, hvoraf de tolv kom fra Hornbæk. Det blev til nogle herlige og spændende kampe på et underlag, der stiller store krav til teknik og taktisk sans. Resultatet blev til en sejr til Tributor foran Bjørnebanden. I B-cuppen var det de stærke piger, der gjorde sig gældende. Holdet Hajerne vandt over De Sorte Perler”.

8. Hornbæk Open

Hornbæk Open spilles hvert år den første lørdag i august. Vi kunne som arrangører ikke ønske os et bedre vejr, end det fik sidste år. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og lummervarmt var det hele dagen.

Humøret var højt hos samtlige spillere, men især spillerne fra KPK gjorde, at turneringen blev til en stor fest.

De var heller ikke til at komme udenom, idet Ulrik Løye og Tari Roodsari vandt turneringen over Trine og Jimmy fra Gribskov, KPK’s andet hold, Oussama Hammouti og Pierre Urvoy, vandt B-cuppen.

Bedste Hornbæk hold blev Runa og Frank, der kvalificerede sig til A-cuppen, men desværre ikke opnåede at få en placering.

Hornbæk deltog med 10 hold, men kun et kom på sejrsskamlen, det var Inger og Tage, der vandt en 2. plads i C-cuppen.

Det var blot et enkelt minus på denne fantastiske dag, vi kunne ikke få adgang til klubhuset, fordi Idrætsforeningen havde lejet det ud til en privat fest. Så forplejningen til spillerne måtte vi selv sørge for.

43 hold fra 13 klubber deltog i Hornbæk Open.

9. Forskelligt

Alle de aktiviteter, jeg indtil nu har omtalt i min beretning, har alene handlet om klubbens turneringer, men der er meget andet, der også fortjener at blive omtalt, og som vi naturligvis sætter stor pris på:

a) Lars Leo Jensen er ubetinget klubbens største sponsor. Hans firma Sundbyg har sponseret klubtrøjer til 1. holdets spillere, ligesom det igen var Lars Leo, der sponsorerede toilettet til Strandpetanque. Derudover forærer han os arbejdstimer samt tungt og dyrt materiel til mange af de opgaver, vi som klub med mellemrum har brug for at få udført, et arbejde som sidste år blev igangsat, og som for nuværende handler om at få færdiggjort etableringen af et lysanlæg på vores nye baner.

Lars Leo, du skal hermed have en stor tak. Dit frivillige arbejde og din indsats for klubben bliver værdsat, og samtidig vi ved godt, at det er umådeligt svært at påskønne den hæder, du egentlig burde have og er berettiget til. Tak Lars Leo.

b) Lasse, du skal have en stor tak for dit enorme arbejde i forbindelse med slutspillet i DPF og ikke bare det, hver eneste gang vi afholder en turnering, så sørger du for, at vores baner er i tip top stand. Ud over dette er du også den, der planlægger vores arbejdsweekender, sådan at vores dejlige anlæg kan præsentere sig endnu flottere. Så stor tak til dig.

c) Murermester J. Ole Jensen sponsorerede på foranledning af Jeanne Simonsen klubbens regionalhold med nogle flotte mørkeblå polo bluser. Det siger vi naturligvis tak for.

d) Klubben havde sidste år flere DGI arrangementer, der indebar, at klubhuset skulle servere morgenmad og frokost til spillerne. Jeg vil derfor specielt give en stor tak til Pia Fritzbøger for de menuer og anretninger, hun serverede og havde klar til vores gæster.

e) Vi husker alle, at Hornbæk Havn fik voldsomme skader efter orkanen Bodil, der hærgede i begyndelsen af december, vinterbadernes nye hus med sauna blev også hårdt ramt. På Idrætsforeningen initiativ samlede underafdelingerne i alt 23.000 kr. sammen i støtte til Havnen og Vinterbaderne. Hornbæk Petanque støttede med 1.000 kr.

f) Hornbæk Petanque indgik sidste år en aftale med Ældresagen i Gilleleje om, at de kunne låne vores baner hver mandag i hele efterårssæsonen. Tak til Joe og Peter Hansen for at være dem behjælpelige med adgang til vores faciliteter.

g) Hornbæk Petanque havde tre bestyrelsesmøder sidste år, og ud over møderne var vi i løbende kontakt med hinanden enten pr. telefon eller via mail.

h) Klubben havde i 2013 registreret 71 betalende medlemmer. Det er et fald på fem medlemmer i forhold til 2012.

10. Afslutning

Jeg er nu nået til vejs ende og har aflagt min beretning for klubbens resultater og aktiviteter i år 2013.

Jeg vil endnu en gang slutte min redegørelse med at sige stor tak til min bestyrelse og udvalg for et fantastisk godt samarbejde. Vores mission er at skabe de bedste rammer og muligheder for klubbens medlemmer, det synes jeg, vi lykkes ganske godt med. Det håber jeg naturligvis også, at medlemmer synes.

Alle holdledere skal have en stor tak for det arbejde, de har udført.

Steffen og Lasse skal have stor tak for deres fine beretninger til hjemmesiden.

Alle klubbens medlemmer skal have en stor tak for det frivillige arbejde, de hver især har bidraget med til stor gavn og glæde for hele klubben.

Tak alle sammen

Kirsten Madsen
Formand

Årsberetning 2012/2013

HORNBÆK PETANQUE
22. ordinære generalforsamling
Lørdag den 23. marts 2013

 

Formandens beretning

1. Indledning

Generalforsamlingen i Hornbæk Petanque er som altid den event, der åbner sæsonen for spil på vores egne baner. Det er det også i år. Trods det at mange spillere har holdt en længere vinter pause, så vil mit gæt alligevel være, at de fleste glæder sig til at komme i gang igen.

Nu er det ikke den kommende sæson, jeg skal tale om, det er derimod alle de aktiviteter, som klubben gjorde til virkelighed i 2012. Og dem var der rigtig mange af. Udover alle de spillemæssige aktiviteter er det altid en stor glæde, at så mange af klubbens medlemmer frivilligt giver en hjælpende hånd, for nok er det sjovt at spille petanque, men jeg tror på, at det er det sociale samvær på banerne, der er den egentlige årsag til klubbens store succes.

Hornbæk Petanque er Nordsjællands største petanqueklub, og vel nok også den klub, der har det højeste aktivitetsniveau?

Jeg vil begynde min beretning med:

2. Rødvinsturneringer

Bestyrelsen besluttede sidste år at ændre spilleformen for rødvinsturneringerne, således at vi fremover skulle spille en rigtig kamp på tid i stedet for blot at kaste kugler frem og tilbage over et par omgange. Det nye udspil ser jeg som værende meget positivt, for det giver alle spillere bedre mulighed for at få samspillet på plads med den makker, man får tildelt ved lodtrækning. Det betyder bl.a., at selv om man er kommet bagud fra start, så har man nu en reel chance og mulighed for at rette op på kampens resultat til det bedre måske endda også at være det hold, der når først til tretten. For kampene slutter først, når uret ringer.

Bestyrelsen havde sidste år planlagt at afvikle ti rødvinsturneringer, men på grund af det vedvarende våde vejr i efteråret, måtte der en aflysning til, så det samlede antal blev derfor kun til ni.

Irene skal have en stor tak for sit arbejde med løbende at opdatere hjemmesiden, ikke kun med navnene på de spillere, der vandt rødvin, men også top listen, som er rødvinsturneringernes vigtigste værktøj, at den på samme tid blev ajourført med point. Alle spillere kunne dermed løbende holde øje med egen placering. Og ikke mindst se, hvem der nu havde placeret sig i toppen.

Rasmus var den spiller, der fik flest point, han optjente i alt 25 point, og blev dermed årets All-over mester. Stort tillykke til Rasmus.

3. Seniorturnering

Når det kommer til seniorturneringerne hver onsdag formiddag, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at de er meget populære. Ikke alene er fremmødet stort, men klubben har også formået at få tag i en hel del nye seniorer på den konto, ligesom tidligere medlemmer har fået lysten tilbage til at genoptage petanquespillets glæder.

At netop petanque har sin berettigelse som sportsaktivitet for samfundets ældre borgere, er ikke nogen nyhed. Det bevidner medlemstallene i klubberne landet over meget klart. Petanque er først og fremmest en sportsgren, der ikke kræver de store fysiske udfoldelser fra udøverens side, dvs. at alle kan være med, og så er det tilmed en billig sport at dyrke. Spillet er heller ikke særlig svært at lære, men det kræver træning, at kunne kaste sine kugler med præcision. Og den kunst er en stor del af vores medlemmer efterhånden blevet rigtig gode til.

Seniorturneringen startede allerede den 31. marts, sidste spilledag var den 31. oktober og blev som tidligere år afrundet med en frokost i klubhuset, hvor seniorerne på sammenskuds basis kræsede for hinanden.

Turneringens vinder blev Inger, der spillede sig til 224 point. Nummer to blev Jeanne med 213 point, mens tredje pladsen gik til Anni med 189 point.

Alle vinderne ønskes stort tillykke.

4. Klubmesterskaber

Rækken af klubmesterskaber blev sidste år forøget med endnu et mesterskab, nemlig et klubmesterskab i mix-double. Jeg synes, at det kunne være sjovt at afprøve noget nyt og samtidig få testet nogle andre konstellationer end de sædvanlige. Medlemmerne tog godt imod den nye udfordring, også selvom flere end halvdelen af de hold, der deltog i mesterskabet, deler avis på hjemmefronten.

Mix-double

Mesterskabet blev spillet den 17. maj, hvor blot 13 hold deltog. Vinderne blev Runa og Rasmus, der supplerede hinanden så godt, at de uden problemer vandt alle dagens kampe.

Single

Det blev klubbens mest vindende spiller, der endelig kunne lægge den mesterskabstitel til, han manglede, da han den 23. juni vandt klubmesterskabet i single, nemlig Joe.

Double

Klubmesterskabet i double spillede vi den 18. august på en dag, der vejrmæssigt var meget varm og lummer. Rasmus og Lasse, der ofte spiller double turneringer sammen, præsterede helt, som de plejer, og som vi måske også har for vane at forvente, de vandt nemlig klubmesterskabet for anden gang i træk.

Triple

Årets sidste klubmesterskab blev spillet den 15. september. Her vandt de unge drenge Mads, Morten og endnu engang Rasmus, der velfortjent fik sin tredje guldmedalje.

Jeg ønsker samtlige vindere et kæmpestort tillykke med medaljerne.

5. DPF – sommerlandsturnering

Hornbæk Petanque havde sidste år 22 licensspillere, der alle på nær en deltog i sommerlandsturneringen.

Klubben deltog med to hold, et hold i Danmarksserien og et hold i regional rækkerne.

Bestyrelsen besluttede sidste år at rykke Rasmus’ hold op til Danmarksserien, fordi vi mente, at spillerpotentialet var så godt, at holdet sagtens kunne klare sig i den serie. Det viste sig, at være et godt træk. Ingen tvivl om at konkurrencen i puljen var benhård, men holdet var alligevel i stand til at spille sig til en flot 3. plads kun overgået af Lynge og Tributor. De to nævnte klubber er nu ude af Danmarksserien, så mon ikke det forbedrer holdets muligheder for at opnå en bedre placering i år?

Regionalholdet under ledelse af Frank spillede sig til en flot 2. plads i puljen. Denne fine placering gav faktisk adgang til slutspillet, men på grund af nogle misinformationer eller måske snarere misforståelser, havde klubben ikke licensspillere nok til at stille med lovligt hold til denne sidste runde. Vi måtte desværre trække os fra deltagelse.

DPF planlægger hvert år, hvilke klubber der skal have værtskabet i de enkelte runder. Sidste år havde DPF lagt kampene i 1. runde på henholdsvis Tributors baner i Fredensborg og på Slangerups baner. Dette viste sig af forskellige årsager ikke at være muligt, og hvad gør man så, når det netop var de to puljer, Hornbæks hold skulle spille i? Jeg kontaktede TU’s formand, og foreslog hende, at flytte alle kampene til Hornbæk. Som sagt, så også gjort. Ikke alene fik begge klubbens hold hjemmebanefordel, de spillede også deres allerbedste petanque.

Det blev en uforglemmelig dag med ca. 100 glade petanquespillere på vores anlæg.

6. DGI

Landsdelsturnering:

Sekstete

Klubben stillede igen med de samme tre hold i 6-holds turneringen, helt som vi plejer.

Hornbæk havde to hold med i Gruppe A: Ingers hold og Ingrids hold. Steffens hold spillede i Gruppe B.

Ingers hold spillede sig helt til tops og blev blandt de 4 bedste hold, der var med til finalestævnet i Fredensborg. Her blev det til en fin 3. plads, hvilket var yderligere et step op af stigen i forhold til 2011, hvor holdet blev nr. 4.

Klubbens to hold i Gruppe A forbliver i den bedste gruppe, mens Steffens hold rykker ned til C-rækken og må starte helt forfra.

Kvartet

Kvartetholdet med Rasmus i spidsen havde under hele turneringen spillet noget svingende, men dog ikke mere end, at de aldrig på noget tidspunkt tabte en kamp. De sluttede alligevel med at blive puljens bedste hold. Og ved regionsfinalen, som i øvrigt blev spillet i Hornbæk, spillede det sig til en absolut første plads. Drengene var derfor selvskrevne til atter at deltage i landsmesterskabet. Men sidste år gik det knap så godt for holdet, for da de indledende puljekampe var færdigspillede, måtte holdet desværre konstatere, at det var blevet slået ud af selve mesterskabsturneringen.

Klubben havde endnu et hold med i kvartetturneringen. Et nyt hold bestående af de resterende unge drenge samt Lars Leo, der var suveræn holdstyrer. Holdet gjorde det så godt, at det scorede topplacering med fire vundne kampe ud af fem. Holdet er dermed oprykkere til bedste gruppe i den kommende sæson.

Jeg synes, at det er godt gået af jer alle sammen. Det kan vi godt være stolte af.

Hornbæk Petanque havde sidste år et glimrende samarbejde med DGI. Klubben trådte til igen i sidste øjeblik med at tilbyde vores baner til DGI til finalestævnet i kvartet. Samme dag blev der på klubbens nye baner også spillet rødvinsturnering, så ikke alene var der mange spillere på banerne, der var også nogle spændende kampe at kigge på.

Petanqueudvalget i Nordsjælland havde i 2011 afprøvet nogle enkelte formiddagsturneringer i nogle få udvalgte klubber. Det viste sig at blive en så stor succes, at flere klubber i 2012 blev involveret, også Hornbæk. Klubberne lægger baner til, men det er DGI, der har ansvaret som turneringsleder. Turneringerne spilles på hverdage og starter kl. 10.

7. Strandpetanque

Strandpetanque er en populær og gammel kending for de fleste petanquespillere. Turneringen har tidligere været klubbens flagskib, men i de senere år er interessen for at være med desværre dalet en hel del. Og hvorfor det? Det ville jeg naturligvis gerne vide noget mere om. De svar jeg fik fra klubberne, Stenløse og Espergærde, der tidligere havde deltaget med flere hold, var, at deres spillere er blevet for gamle, at det er for hårdt at opholde sig på stranden en hel dag, især i bagende sol. Det kræver også et helt andet højt kast, når man spiller i sand, og det bliver i længden anstrengende.

Antallet af hold, der deltog sidste år, var blot tolv, af disse kom de otte fra Hornbæk, to fra Helsingør, et hold fra Lynge og et hold fra Tributor.

Vinder af strandpetanque blev Helsingør holdet ”Les grand danois”.

Som alle ved, har Naturstyrelsen de senere år pålagt klubben at sætte et mobilt toilet op, når strandpetanque spilles. Det er dyrt, når deltagerantallet ikke er større. Prisen for toilettet lagde sidste år beslag på en alt for stor del af de penge, vi havde budgetteret med. Men miraklernes tid er heldigvis ikke forbi. Lars Leo og hans firma Sundbyg tilbød sig prompte som sponsor af toilettet. Denne ekstraordinære og flotte gave skal Lars Leo have tusind tak for.

Skal vi give Lars Leo en stor hånd?

8. Hornbæk Open

Hornbæk Open er en populær og velbesøgt double turnering, der trækker rigtig mange petanquespillere til vores baner.

Interessen for at være med har de senere år været så stor, at klubben har måttet lukke for tilmeldinger før tid. Det er selvfølgelig ærgerligt, men sådan er vilkårene desværre, når klubben ikke har uanet banekapacitet til rådighed. At 48 hold hvert år tilmelder sig Hornbæk Open, vil jeg betegne som en virkelig succes. Det er en stor cadeau til klubben og til Hornbæk idrætsanlæg, det skal vi være stolte over og taknemmelige for.

Vinderen af Hornbæk Open blev et hold, vi ikke tidligere har set på vores baner. Det blev helt fortjent ægteparret Merete og Christian Andersen-Nielsen fra Hedebo.

Bedste Hornbæk hold blev Joe og Jens, der spillede sig til en flot 3. plads i A-cuppen.

Der var 48 hold fra 17 klubber, som deltog i turneringen.

9. Forskelligt

Alle de aktiviteter, jeg indtil nu har omtalt i min beretning, har alene handlet om klubbens turneringer, men der er meget andet, der også fortjener at blive omtalt:

a) HSU bevilligede sidste år 4500 kr. til etablering af en trappe med gelænder på græsskråningen fra broen til det store baneanlæg. Materialerne er indkøbt, men selve anlægsarbejdet vil først finde sted i år.

b) Irene søgte Helsingør Kommune om 6000 kr. via § 18 puljemidlerne, der støtter frivilligt socialt arbejde. De penge nød klubbens seniorer godt af, der blev nemlig indkøbt T-shirts med navn til samtlige onsdagsspillere i en flot turkis farve.

c) Murermester J. Ole Jensen sponsorerede på foranledning af Jeanne Simonsen klubbens DGI hold 2 med nogle flotte mørkeblå sweatshirt trøjer med lynlås.

d) Klubben havde i det tidlige forår indtil opstart af DGI turneringen nogle enkelte træningsaftener, hvor Jimmy Christiansen fra Gribskov underviste.

e) Lasse havde sidste år et stort ønske om, at spillekalenderen blev tilføjet et par arbejdsweekender. Det tiltag blev meget positivt modtaget af medlemmerne, der som altid er indstillet på at møde talrigt frem, når banerne trænger til en kærlig og tiltrængt hånd.

f) Klubben havde sidste år flere store arrangementer, hvor det var bydende nødvendigt, at klubbens gæstespillere havde mulighed for at købe noget mad. Jeg vil derfor specielt give en stor tak til klubhuset og især til Birthe Larsen for den mad, hun lavede til vores gæster, særlig hendes burgere fik stor ros med på vejen.

g) Hornbæk Petanque har i årernes løb altid haft et konstruktivt og givende samarbejde med Hornbæk Idræts Forening. Men det gode samarbejde blev sidste år udfordret væsentligt, da klubben nødtvungent måtte acceptere en aftale med FU, om at øl fremover skal købes igennem klubhuset til en pris af kr. 225 pr. kasse.

h) Klubben havde i 2012 registreret 76 betalende medlemmer. Det er en fremgang på syv medlemmer i forhold til 2011.

10. Afslutning

Jeg er nu nået til vejs ende og har aflagt min beretning for klubbens aktiviteter i år 2012.

Jeg vil slutte min redegørelse med at sige tak til min bestyrelse for et fantastisk godt samarbejde. Jeg synes, at vi har været gode til at forvalte de administrative opgaver, som klubben har og de aktiviteter, som vi tilbyder spillerne. Det håber jeg naturligvis også, at klubbens medlemmer synes.

Jeg vil takke alle holdlederne for det arbejde, de har udført. Det er vel nok dejligt, at de samme holdledere bliver ved år efter år.

Steffen og Lasse skal have stor tak for deres fine rapporter til hjemmesiden.

Og til sidst. Alle klubbens medlemmer skal have en stor tak for det frivillige arbejde, de hver især bidrager med til stor gavn og glæde for hele klubben.

Tak alle sammen.

Kirsten Madsen
Formand

Praktisk information

Klubben blev stiftet 31. august 1991
Bank: Nordea reg. nr. 2260 konto nr. 7555808318
CVR-nr. 33213085

Adresse
Carl Bødker Nielsens Vej 3
3100 Hornbæk

Bestyrelsen i Hornbæk Petanque

ANNONCE

ANNONCE